Dette skal du gøre, hvis bilen har fået en skade

Uanset hvor forsigtig man er, kan der hurtigt ske noget, man ikke lige regner med. Det gælder også, når det kommer til skader, på bilen. Det kan derfor være rart at vide, hvordan man skal forholde sig, hvis man får en skade på bilen. Det kan for eksempel være en fordel, hvis du har en kaskoforsikring. Du kan her læse mere om denne type forsikring, samt hvordan du skal forholde dig og holde hovedet koldt, hvis uheldet skulle være ude.

 

Start her

Hvis din bil har fået en skade, for eksempel, hvis den er blevet påkørt, så er det en god ide at starte med at få nogle personlige oplysninger, på modparten. Det er oplysninger, som navn, adresse og telefonnummer. Det er også en god ide at få at vide, hvor modparten har forsikring, hvis de skal have noget med sagen at gøre. At tage billeder af skaderne er også vigtigt, så man har noget dokumentation, eventuelt til forsikringen.

 

Anmeld skaden til forsikringen

Næste step er at anmelde skaden, til forsikringen. Som nævnt, kan det her være en fordel at have en kaskoforsikring. Den kan nemlig være med til at give en økonomisk sikkerhed, da den dækker over uforudsete udgifter, som du kan få, for eksempel, hvis der er nogle, der påkører din bil. Når du har anmeldt skaden, giver forsikringen dig råd og vejledning til, hvordan resten af forløbet skal foregå.

 

Behandling af skaden

Når skaden på bilen er blevet fikset, så bliver din sag hos forsikringen afsluttet og du får at vide, om du skal betale noget, eller om modparten skal. Hvis du har en kaskoforsikring, kan det være, at du kan undgå at skulle betale en masse ekstra. I nogle tilfælde kan det også være, at du skal betale mere for din forsikring, efter skaden er sket.