Bliv en mere sikker billist med disse tre råd

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Når man kører bil, er det både et stort ansvar for en selv og for de eventuelle medpassagerer, der er med i bilen. Der kan opstå mange forskellige situationer, der kræver fuld opmærksomhed, både når der sker uheld, når der er vanvidsbillister og når føret er glat og ufarbart. Derfor er der altid mulighed for at opgradere og opfriske sin sikkerhedskundskaber som billist, og her ser vi nærmere på, hvad du kan gøre løbende for dette. 

Tag på bilmesser og lær om den nyeste sikkerhedsteknologi

Udover din egen kørsel, er der også hele tiden nye teknologier, der bliver udviklet på sikkerhedsområdet. Her kan du med fordel blive opdateret på den nyeste teknologi på bilmesser, hvor du kan se de nyeste biler med disse teknologier. Det kan være alt fra automatisk opbremsning, når der er en bil i den blinde vinkel eller en bil foran eller bagved, der kommer for tæt på, det kan være avancererede bakkameraer, der giver et fuldt overblik over p-området og din køreretning samt muligheden for at indstille op til 5 p-pladsers forhold, som du er vant til at parkere på, så bilen rent faktisk selv kan parkere der efterfølgende. Der findes også ekstra airbags samt børnesæder, der kan placeres fornuftigt. 

Få et glatbanekursus 

Der findes forskellige udbydere af glatbane kørselskurser, som man ellers kun oplever en gang i sit liv, når man er ved at tage sit kørekort. Det er dog ikke nok med én gang på glatbane, fordi det skal sidde på rygraden, når bilen skrider ud, fordi man har en tendens til at dreje rattet modsat af bilens retning, og her gør man kun udskridningen værre. For eksempel FDM tilbyder kurser for voksne, der gerne vil have opdateret kvalifikationerne, og her kan du lære igen at køre på glat føre, trække håndbremsen og dreje rundt og ikke miste koncentrationen i en presset situation som denne. Der er trods alt en del tid på året, hvor der er glat føre i Danmark, så dette kursus er meget relevant.  

Kør med fornuft 

Mange mister besindelsen i pressede situationer, og her kan du med fordel øve dig i at køre med ro. Det hjælper alle, selv år de andre billister kører dårligere end dig.