3 tricks, der får dig i dyb søvn på få sekunder

Foto Pexels

Det overrasker de fleste, at der findes flere forskellige former for søvn. Der findes både let søvn, dyb søvn og REM søvn. Den absolut vigtigste søvnform er den dybe søvn. Men hvad er dyb søvn, og hvordan opnår man den hurtigt? Det får du svar på herunder, hvor du får en oversigt over 3 tricks, der får dig i dyb søvn på få sekunder.

Hav faste sengetider

Den dybe søvn indtræder oftest i de tidlige nattetimer, kort efter man er faldet i søvn. I modsætning til REM søvn, drømmer du ikke, under den dybe søvn, men du er i stedet i den helt afslappede fase. For at du kan opnå den dybe søvn, er det vigtigt, at du har faste sengetider. Ved at have faste sengetider vænner du automatisk din hjerne til, at den skal blive træt til det præcise tidspunkt. Dette giver dig mulighed for at opnå den dybe søvn hurtigere, efter du lægger hovedet på puden.

Tøm hovedet for bekymringer inden sengetid

En af de primære grunde til søvnløshed er stress. Har du hovedet fuld af bekymringer, når du går i seng, giver du ikke hjernen mulighed for at slappe af og give sig hen til søvnen. Løser du dagens problemer om natten, vil du opleve uregelmæssig søvn med mange opvågninger. Derudover kan du vågne med en følelse af minimal søvn, selvom du har sovet hele natten. Dette er fordi, du i stedet for den dybe søvn blot har haft let søvn.

Hold dig fysisk aktiv 

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det en god ide at holde sig fysisk aktiv, hvis man vil opnå den dybe søvn på få sekunder. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at fysisk aktivitet gør både vores hjerne og krop træt. Er hjernen træt inden sengetid, er der større chance for, at du opnår den dybe søvn hurtigt. Det er dog vigtigt at påpege, at den fysiske aktivitet ikke skal foregå lige inden sengetid. Motion og fysisk aktivitet udsender nemlig endorfiner til hjernen, der fungerer som koffein. Motionerer du inden sengetid, vil der dermed gå længere tid, før både krop og hjerne atter falder til ro.