3 ting du skal have i tankerne, før eller efter du har startet din egen virksomhed

Foto Pexels

Er du i gang med at starte din egen virksomhed, så ved du også godt, at der er mange ting at tænke over. Der skal naturligvis være styr på de helt basale ting, finansieringen, lokalerne, produktet, personalet osv.

Men det er ikke det eneste, du skal tænke over. For din virksomhed skal også være sund på sigt. Den skal helst vokse i salg eller størrelse hurtigt, så du kan begynde at udbetale dig selv en løn, der giver mening.

De gode tider for din virksomhed

De gode tider er skønne. Salget kører, og der er kunder i butikken. Alt efter hvilken type virksomhed du har, så vil der forhåbentlig være gode tider. Det kan dog afhænge meget af hvilken type virksomhed du har, inden disse kommer. Men er dit produkt og din virksomhed velovervejet, så skal de gode tider nok komme.

De gode tider kommer til at afgøre, om din virksomhed overlever, du har brug for den indtjening, du får her, til de dårlige tider, der næsten uundgåeligt kommer på et tidspunkt. Medmindre du er en af de få heldige, hvor alting altid kører godt. Det skal du dog ikke regne med.

Når de gode tider er der, så husk at de kan være flygtige. Derfor tag så meget arbejde, og så mange opgaver du kan holde til her. Det kræver en vis person at have egen virksomhed, og dette krav er som regel et af dem.

De dårlige tider for din virksomhed

De dårlige tider kommer uundgåeligt. Det kan være i starten af din virksomheds levetid, eller det kan komme uanmeldt. Der er desværre ikke meget at gøre, udover at forsøge at brande sin virksomhed, og bruge en masse ulønnede timer for at få sin kundebase op at køre igen.

Hvis du har haft gode tider, har du forhåbentlig sørget for at lægge til side, så du også igennem denne dårlige periode kan udbetale dig selv løn.

Uforudsete omstændigheder

Der kan komme uforudsete problemer. Pandemier, noget kan gå i stykker. Sørg altid for at have erhvervs forsikring, så du ikke pludselig står og må lukke din virksomhed, på grund af en uforudset hændelse.

Mange dropper forsikringerne i de dårlige tider, men sørg for at budgettere dem ind.

En A-kasse er guld værd under de dårlige indtjeningsperioder, og en erhvervs forsikring kan redde dig ved pludselige hændelser.