Overvejer du forbrugslån?

Hvis du vil låne penge til forbrug, er det vigtigt, at du har en plan for, hvad du vil bruge pengene til.

Hvis du bare klatter dem væk, står du bagefter og skal betale dit forbrugslån tilbage uden at have fået noget ud af det. Hvis du derimod har behov for et lån til en større forbrugsgode eller for at få sammenlagt flere tidligere lån, så du kommer til at sidde billigere, er det muligt, at du får noget ud af et forbrukslån. Men tænk det grundigt igennem og undersøg forskellige typer af lån, før du eventuelt beslutter dig for at låne.

Forny din bolig med forbrugslån

Hvis du har brug for et nyt køleskab eller en anden større ting til din bolig her og nu, kan du financiere det ved at optage et forbrugslån. Ofte er det baggrunden for at låne penge til forbrug. Sommetider er det ud over at bruge lånet til at købe et køleskab, eller hvad du nu har brug for, også muligt at lægge gamle lån sammen, så du måske slipper lidt billigere hver måned. Det er værd at undersøge. At forbrugslånet skal betales tilbage er dog sikkert, og det er ikke gratis. Derfor er det vigtigt at undersøge mulighederne først.

Tænk over det

Før du låner penge, er det altid en god ide at tænke det grundigt igennem. Hvad skal pengene bruges til? Er det vigtigt og måske ligefrem nødvendigt? Hvilke konsekvenser får det for din økonomi? Vi kender alle sammen den situation, at vi har behov for penge her og nu: Julen har både været dyr og varet længe. Derfor har du måske brug for nogle penge med det samme. Men det er vigtigt at tænke over og måske diskutere det med den øvrige familie. Også hvad det kommer til at koste hver måned skal med i overvejelserne og diskussionen. Ingenting er gratis.

Hvad er der råd til?

Ud over at tænke det igennem, før du optager usikrede lån, er det også vigtigt at tænke over, hvor meget du vil låne. Hvad har du råd til at låne? Lånet skal jo betales tilbage, og det er vigtigt at overveje, hvad du har råd til at betale hver måned. Du skal også tænke over, hvor lang tid, lånet skal løbe. Hvor mange måneder vil og kan du bruge på at betale lånet tilbage? Når et lån er betalt ud, står man altid både med en dejlig følelse og en bedre økonomi hver måned. Lav en realistisk tilbagebetalingsplan og gennemgå dit budget.

Undersøg mulighederne

Kast dig ud i det, hvis du har besluttet dig. Men du skal undersøge mulighederne først. Det kan være alt fra almindelige banklån til lån fra forskellige udbydere på internettet og andre steder. Ofte kan det være en fordel at bruge en service på internettet, hvor forskellige får mulighed for at tilbyde et lån til dig. Dermed bliver der konkurrence om at få netop dig som kunde, og det kan være, du slipper lidt billigere. Med en lavere rente eller en kortere tilbagebetalingstid. Men hør også hos din bank. Uanset hvad er det en fordel for dig at sammenligne flere lån.

Brug pengene som du vil

En fordel ved at undersøge lånemulighederne på internettet kan være, at så bliver du ikke spurgt om, hvad du egentlig vil bruge pengene til. Sommetider skal du forklare dig, hvis du låner i banken. Hvis du i stedet låner pengene via en udbyder på internettet, er du mere frit stillet. Til gengæld kan det være dyrere at låne på den måde, og banken kender dig og din økonomi og kan ofte yde en bedre rådgivning. Så undersøg tingene og de forskellige lånemuligheder. Der er fordele og ulemper ved forskellige typer af forbrugslån. Det er vigtigt at være klar over.

Læg en plan for forbrugslånet

Hvor stort et beløb du vil låne er op til dig selv og de økonomiske muligheder, du har. Du skal regne med, at de fleste låneudbydere vil tjekke din økonomi for at se, om du har råd til lånet. Specielt vil de undersøge din indkomst, og hvor meget gæld du har i forvejen. Hvis du i forvejen har flere og måske ret dyre lån, kan det derfor også være en fordel at bruge et nyt lån til at betale de gamle lån ud med. I nogle tilfælde kan det faktisk betyde, at du kommer til at skulle betale mindre tilbage hver måned.

Overvej, hvor meget du har brug for at låne. Og overvej hvor lang tid du vil bruge på at betale lånet tilbage. Og ikke mindst: Om du virkelig har behov for at låne. Derefter kan du gå i gang med at undersøge mulighederne. Du skal også overveje, hvad du har råd til, og hvor hårdt du kommer til at sidde i det, når du hver måned skal betale tilbage på dit lån. Det betyder ikke, at du ikke skal låne til forbrug. Det kan være en god ide. Men du skal tænke det igennem og lægge en plan for din økonomi.