Gør op med lange låneprocesser - søg efter lån online

Er du også træt af den langsommelige proces det er at låne penge i en traditionel bank? Så læs med her, hvor vi giver et alternativ til de, til tider, krævende lån.

At søge et lån i fysiske banker, kan i mange tilfælde være det rigtige valg. Men hvis du står og har brug for penge nu og her, eller har brug for et mindre økonomisk tilskud, så kan online lån være et bedre valg. Online låneudbydere kræver ikke nær så meget af dig, som traditionelle banker gør og så kan hele processen klares meget hurtigere, når du selv tager kontrollen.

Der findes efterhånden mange udbydere på det online lånemarked og de tilbyder lån, som gør det nemt for dig som låntager. Det er dermed det frie valg til at vælge, som bliver den største udfordring. Er du i tvivl om, hvad fordelene og ulemperne er ved et online lån? Så frygt ej - i det følgende opstiller vi en oversigt, så du hurtigt kan danne dig et overblik.

Sammenlign dine muligheder for lån hos Fair-laan.dk her og oplev fordelene ved at modtage din helt personlige oversigt over lånetilbud.

Hvad er fordelene ved et online lån?

Der findes mange fordele ved online lån, men vigtigst for mange er, at det er bekvemmeligt, nemt og hurtigt.

Ansøgningsprocessen er enkel og hurtig

I mange tilfælde får du allerede svar på din låneansøgning indenfor 24 timer. Hvis du godkender lånebetingelserne og sender kontrakten tilbage med det samme, går der meget kort tid, før du har pengene på din konto. I nogle tilfælde er der tale om timer og i andre tilfælde går der et par dage. Det er alt afhængigt af, hvilken type lån der er tale om, og hvad der står i betingelserne hos låneudbyderen.

Du skal ikke stille sikkerhed

En af de største grunde til, at online lån er så populære er, at du stort set aldrig bliver stillet til regnskab for, hvad pengene skal bruges til. Låneudbyderne lever af, at udbyde lån til privatpersoner som dig, og er ligeglade med, om du bruger pengene på et indskud til din nye lejlighed, en ødelagt vaskemaskine eller ren og skær forbrug i form af ferie, tøj og elektronik.

Du kan lettere skabe et overblik over lånemulighederne

Med online lån bliver det ikke kun hurtigere og nemmere at få en låneaftale i hus - det bliver også langt nemmere for dig at skabe et overblik over, hvilke lånemuligheder der er på markedet. I stedet for at skulle til diverse samtaler i forskellige banker, kan du søge efter lån uanset hvor du befinder dig. Og endda også ansøge flere steder, uden at det forpligter.

Ulemper ved online lån

Lånevirksomhederne er interesserede i at tjene penge

Det er ikke nogen hemmelighed, at lånevirksomhederne lever af at låne penge til folk og dermed også er interesserede i at tjene penge. Derfor er det vigtigt at du husker på, at online lån er forbundet med relativt høje renter. Grunden til at renten er høj, er fordi lånevirksomhederne løber en større risiko, når de låner dig penge, uden at du stiller sikkerhed for lånet. Dermed er konsekvenserne større, hvis lånet ikke betales tilbage indenfor løbetiden.

Det er dog i flere tilfælde muligt at låne penge helt uden renter, eller med meget lave renter, hvis du låner et mindre beløb og sørger for at betale pengene tilbage indenfor 14-30 dage. Lån som disse kan du blandt andet finde frem til via diverse online sammenligningstjenester.

Hvad er en online sammenligningstjeneste?

Der findes blandt andet flere online sammenligningstjenester, som gør det nemt og overskueligt at finde frem til det bedste lån. I øjeblikket opleves en stigende konkurrence på det online lånemarked, hvilket medfører at der hele tiden dukker nye og bedre services op. Det betyder også, at det i sidste ende bliver sværere for låntagere, at finde frem til, hvilket lån der er det bedste. Det bliver altså meget uoverskueligt at afgøre, hvilken låneudbyder, der kan tilbyde dig den bedste låneaftale.

For at afhjælpe den naturlige forvirring på lånemarkedet, findes flere forskellige online sammenligningstjenester. Sammenligningstjenesterne er til for at overskueliggøre låneprocessen og sikre dig som låntager, at du ender ud med det helt rigtige lån, som matcher dig og dine behov. Sammenligningstjenesterne fungerer således, at du først indtaster nogle få oplysninger om dig selv og derefter modtager du din personlige oversigt over lånetilbud. Herfra har du frihed til selv at vælge, hvilket lån du mener passer bedst til den situation du står i, og ydermere har du mulighed for at søge om lån flere steder. Ansøgninger forpligter ikke, før du har skrevet under med dit NemID og de lånetilbud som du ikke er interesseret i, lader du blot være med at svare på.