Danskerne investerer som aldrig før

Sponsoreret indhold

 

I løbet af det sidste års Corona krise, så har danskernes interesse for investeringer simpelthen eksploderet, hele landet over. Også Vejle har fået flere privatinvestorer end tidligere. Og grunden er enkel, for de fleste så kan det nemlig godt betale sig at investere en del af sparepengene. Er du nysgerrig på om investeringer er noget for dig? Læs med her. 

Hvorfor vil flere investere?

En af grundene til at interessen for investeringer er vokset under Corona krisen, er selvfølgelig at det meste har været lukket ned. Flere danskere har dermed ikke fået brugt penge på indkøb, ferier og fester, samtidig som mange har fået en del feriepenge udbetalt. Det betyder, at der har været flere penge at bruge, og at man derfor har valgt at lægge en del af disse pengene ind i investeringer. En anden grund til at flere, helt almindelige danskere bliver investorer, er at det er blevet så nemt. 

I dag, så kan du nemlig investere hjemme fra din egen stue, helt på egen hånd. Det eneste du egentlig har brug for, for at komme i gang med investeringseventyret, er et startbeløb og en internetforbindelse. Du kan nemlig foretage dine investeringer via en online handelsplatform, som eToro, og dermed stå for investeringerne dine helt selv. Læs Financers anmeldelse af eToro, og bliv klogere på, hvordan du kan bruge eToro til at investere dine sparepenge. 

Du kan med fordel bruge noget tid på at lære platformen at kende, samt at du kan følge med på andre investorers strategier. Men, det er i princippet ikke nødvendig med en baggrund i økonomi, for at få pengene til å vokse i investeringer. 

Hvad er eToro?

EToro er en online handelsplatform, som blev startet tilbage i 2007. En af de største fordele ved denne platform, er at du kan handle med aktier, uden at det koster dig et øre. Noget andet som gør eToro specielt attraktiv for nye investorer, er den sociale delen af platformen. Du kan nemlig indgå i sociale fællesskaber med andre investorer, hvor man kan lære af hinanden. Du kan også følge med på de mest succesfyldte investorer, og se hvordan de placerer investeringerne. Hvis du har lyst, så kan du også kopiere andre investorer, og dermed håbe på at høste godt af andres frugter. 

Hvis du aldrig har prøvet kræfter med investeringer, eller online handelsplatforme, tidligere, så kan du oprette en demo-konto på eToro. Her kan du få mulighed til at prøve dig som investor, med virtuelle penge, inden du beslutter dig for at prøve lykken med egne penge. Det er derfor et godt sted at starte en ny karriere som investor, hvor det er lov til at prøve sig lidt frem. 

Hvad skal jeg investere i?

Der findes mange investeringsmuligheder. Der er selvfølgelig investeringer i ejendom, som mange danskere har prøvet kræfter med. Hvis du har nogle ejendomme i Vejle, så kan dette være vejen at gå. Men hvis du ikke er så heldig at du sidder på ejendomme, så kan du gøre som så mange andre, prøve dig på en investering i aktier. Aktier er en af de mest almindelige former for investeringer, og dermed også et godt sted at starte. 

Når du køber en aktie, så køber du en del af et selskab. Du har derfor mulighed for at købe aktier i noget som du allerede ved noget om, eller som du har lyst til at vide mere om i fremtiden. Du kan selvfølgelig vælge at satse lokalt, og købe aktier i et Vejle baseret selskab. Men du kan også vælge at købe aktier i nogen af de store internationale selskaber, som Apple og Tesla, hvis det er det du ønsker. Det er selvfølgelig vigtigt at du investerer i et selskab som du tror på i fremtiden. Her kan du læse om danskernes store interesse for investeringer i aktier.

Mange danskere vælger også at investere i fonde, som bliver anset som en forholdsvis sikker investeringsform. Du kan også investere i råvarer, udenlandsk valuta eller kryptovaluta.

Investeringer er for alle

I og med at der findes velfungerende online investeringsplatforme, som eToro, så er investeringer pludselig blevet en mulighed for alle. Du kan også finde al den information som du har brug for, online, sådan at du kan operere helt uafhængig af en bankrådgiver. 

Inden du kaster hele din opsparing ind i investeringer, så kan det være en god ide at du gennemgår din økonomi, og laver en strategi for, hvordan du ønsker at investere. Vær opmærksom på at alle investeringer kommer med en form for risiko, og dette er noget som du skal tænke med ind i din strategi. Typisk så er langsigtede investeringer forbundet med mindre risiko, end kortsigtede investeringer. Ligesom det altid er en god ide at sprede sine investeringer ud på flere forskellige områder, for at mindske risikoen for tab.  

Men hvis du tager fornuften med ind i investeringerne, så er der store muligheder for at også du, vil få økonomien til at vokse de næste årene.