Jelling Musikfestival, Vejle Musikteater og TV Syd sender koncerter hjem i stuerne

Koncerterne i Vejle sendes hjem i stuerne. Foto: Pressefoto.

Et spontant samarbejde mellem Jelling Musikfestival, Vejle Musikteater og TV Syd bringer en koncertrække ud til borgere i boligforeninger på seks forskellige adresser i Vejle. Alle og enhver kan imidlertid få koncerterne hjem i stuen via et livestream på TV Syds hjemmeside torsdag den 9. april fra kl. 10.00.

Når borgerne ikke må komme til musikken, må musikken komme til borgerne. Det er målet med en minikoncertturné bestående af seks små koncerter, der torsdag d. 9. april indtager baggårde, parkeringspladser og grønne områder ved boligforeninger i og omkring Vejle.

Program
Kl. 10.00 John Made Jon - Buen 25, Børkop

Kl. 11.30 Fools Corner - Mølholm Landevej 20, Vejle

Kl. 13.00 Leftovers - Vindinggårdparken 7, Vejle

Kl. 14.30 Frederik Damkaer - Ved Sønderåen 30, Vejle

Kl. 16.00 At Ease - Tønnesgade 18, Vejle Kl.

17.30 Ligefrem Lykkelig - Fjordmarken 19, Vejle

Dermed får foreningernes beboere mulighed for at opleve en smagsprøve på noget af det ypperste, vækstlagsmusikken i region Syddanmark har at byde på, fra en vindueskarm eller altan - helt uden at forlade hjemmet. Alle andre kan se koncerterne live på tvsyd.dk på tætteste hold.

Setuppet er skåret ind til benet, så det kan afvikles inden for de gældende regler for forsamlinger. Koncerterne afvikles under åben himmel og på intet tidspunkt bliver mere end ti samlet på et sted, alle holder behørig afstand til hinanden og musikerne medbringer deres eget grej. Afviklingen er blevet gjort mulig takket være støtte fra Vejle Kommune og Jelling Musikforening.

Altankoncerterne er et samarbejde mellem Jelling Musikfestivals talentudviklingsprogram Quasar, TV Syd og Vejle Musikteater, der står for at levere lyd og lydtekniker.

"Vi glæder os over samarbejdet med Quasar og TV Syd om altankoncerterne, som er med til at fremme talent i vores område. I en tid, hvor gæsterne ikke kan komme i Musikteatret, gør den digitale verden det heldigvis muligt, at vi kommer 'hjem' til vores gæster og får prøvet nye oplevelsesformer af. Jeg er helt sikker på, at det bliver nogle dejlige koncertoplevelser fra altanen, vinduet eller sofaen, mens vi venter på lysere tider, hvor vi igen kan være sammen om fællesoplevelser. Vi savner både vores gæster og vores kunstnere," siger Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater.

Hun bakkes op af chefredaktør hos TV Syd Jesper Nygaard: "I disse corona-tider har TV SYD som public service-medie en væsentlig opgave i at oplyse og formidle fakta, viden og nyheder. Men vi har i dén grad også en vigtig opgave i at være med til at "samle os alle omkring lejrbålet". Tale ind i fællesskabet og sikre, at vi taler og lytter til hinanden. Derfor blev vi glade, da Jelling Musikfestival og Vejle Musikteater henvendte sig med idéen om et samarbejde om live-koncerterne for beboerne i boligforeningerne, så vi sammen kan sørge for, at endnu flere kan opleve koncerterne med talenterne," siger han.

Quasar har i samarbejde med musikbooking-platformen UNCOVERmusic fundet de seks solister og duoer, der skal optræde. UNCOVERmusics direktør Kris Herman indleder hver koncert ved at agere vært ved en fællessang med beboerne i boligforeningerne.

"Vi håber først og fremmest, vi kan skabe en fælles oplevelse uden forsamling. Dernæst vil vi gerne give dygtige kunstnere fra det musikalske vækstlag en mulighed for at gøre det, de brænder for, nu hvor omstændighederne ellers har gjort det umuligt," siger Jacob Kromann-Gallop, projektleder for Quasar.

"I Jelling Musikforening har vi her i foråret måttet aflyse fem store koncerter, så vi er faktisk kulturelt indebrændte lige nu. Derfor er vi også utroligt glade for, trods corona og isolation, at være med til at formidle god musikkultur på denne måde," udtaler Bo Riisbjerg Thomsen, formand for Jelling Musikforening.

"Vi er glade for, at vi kan være med til at give vores beboere en kulturoplevelse, når de nu ikke rent fysisk kan samles i deres boligforening," siger kundechef Jørgen Guldmann Nielsen fra boligforeningen DOMEA.

Selvom beboerne i de seks boligforeninger i Vejle får de absolut bedste pladser til koncertrækken, er arrangementet tilgængeligt for alle og enhver hjemme i deres egne stuer. På tvsyd.dk kan du nemlig streame alle koncerterne fra kl. 10.00.