Bor du i Aarhus? Og er du glad for at spise ude i weekenden eller til hverdag?
Sponsoreret indhold
Så har du sikkert lagt mærke til, at der i Aarhus de senere år har været en eksplosiv tilvækst af lækre restauranter og fornemme spisesteder, hvis tilstedeværelse ikke har været helt så efterspurt tidligere. Og for den madglade århusianer er dette bestemt ikke nogen dårlig ting.
For i løbet af de sidste 10 år har man i Aarhus set en ualmindelig stor tilgang af fornemme restauranter og eksklusive fine-dining-koncepter, der faktisk har haft stor succes med deres restaurant i den østjyske storby – og sammenlignet med andre europæiske storbyer og selveste København, som nærmeste er storbykonkurrent, har man faktisk fået så bredt et restaurationssortiment, at man i nogles øjne kan slå sig på at være en vaskeægte (lokal) gastronomisk højborg.
En af de ting, der særligt i Aarhus har fået en fornyet betydning, er burgermenuen. For hvor den fedtede grillbruger tidligere mistede sin glans til tapas og steaks, har den med nye udtryk igen fundet sin vej tilbage i søgelyset.
En burger der ikke bare er en burger
Når man i dag søger en burgerrestaurant i Århus, er oplevelsen og resultatet en helt anden, end den var for blot år tilbage. For selvom den klassiske hamburger har haft sit meget særprægede, ensartede udtryk, er den i Aarhus blevet så forskelligartet, at man kan gå på opdagelse i de mange varierende og specielle fortolkninger af den klassiske burgermenu.
Det, der gør burgeren så speciel i dag, er unægtelig, at man har turde tænke ud af boksen og udfordre den ”almindelige” og traditionelle sammensætning til fordel for et mere nuanceret og eksotisk udtryk. Den animalske bøf er skiftet ud med plantebaserede alternativer, og flere steder ser man, at både bolledejen og indhold bliver justeret, så den nye oplevelse bliver så sund og farverig, at man næsten ikke kan lade være med at ville prøve konceptet af.
Hos forbrugerne er der stor begejstring i den nye tilgang til en ellers gammel og følsom ret – og selv for folk, der har en større forkærlighed for kødholdige anretninger, er det blevet helt almindeligt at vælge det veganske alternativ, fordi det simpelthen er så interessant en fortolkning.
Byen kårer årets bedste bruger
Med en særlig begejstring for burgeren har man da også i Aarhus oprettet en særlig hæder til den restaurant, der formår at præsentere den allerbedste burgermenu i løbet af et kalenderår. Og for byens restauranter er det en anerkendelse, man går særlig meget op i, da den for enhver forretning kan være så eksklusiv, at den unægtelig vil give en større efterspørgsel.
Sidste år blev denne hæder givet til et vegansk koncept på Frederiksallé – og det vidner nok mest om, at man i den østjyske by ikke er bleg for at tænke ud af boksen både som restauration og forbruger, idet man ikke er fastlåst eller alene vil overveje en burgermenu, hvis primære ingrediens er en saftig rød og traditionel animalsk bøf.