Vejles store kunstmaler er gået bort

Albert Bertelsen blev 98 år. Foto: Pixabay

Maleren Albert Bertelsen er død. Han blev 98 år gammel

Udover at være et kendt og elsket ansigt i Vejle, så var Albert Bertelsen også kendt og repsekteret i resten af landet. Lige indtil hans død kunne den 98-årige bryste sig asf at være den ældste aktive maler i Danmark. Det beviste han så sent som i november, hvor han stadigvæk arbejdede i sit atelier. 

Mange vejlenserne vil formentlig ísær kende maleren fra årsudgivelserne fra Vejle Sygehus, hvor han igennem 22 år stod for illustrationerne, ligesom det også var hans Albert Bertelsens streg, der igennem 24 år prægde Vejle Amatørscenes årlige sommerkabaret. 

Kunsteren blev født i Vejle i 1921 og gennem 25 år tjente han til det daglige brød ved at arbejde på Vejle Skiltefabrik. Det var hans kone, der opfordrede ham til at forfølge sin drøm om at leve af sin kunst. 

Albert Bertelsens malerier er ofte karakteriseret af grønne farver med landskabsmotiver og naivistiske personer. Han var inspireret af Færøske og Norske landskaber er nogle af Bertelsens favoritmotiver.

Bertelsens malerier er ofte i grønne farver med landskabsmotiver og naivistiske personer. Han var ligeledes meget inspireret af den skandinaviske natur. Landskaber fra Færøerne og Norge var nogle af Bertelsens yndlingsmotiver.

Det er Albert Bertelsens familie, der har oplyst Vejle Amts Folkeblad om malerens dødsfald. 

Æret være hans minde.