To vejlensere netop nu i karantæne for Coronavirus

Mundbind er nærmest allemandseje i disse dage. Foto: Shutterstock

De to blev fløjet hjem af flyvevåbnet.

En række danskere blev mandag evakueret fra et fly, der landede på Flyvestation Aalborg. Heriblandt er to vejlensere, som nu er i hjemmekarantæne, mens det afgøres, om de er smittet med coronavirus. 

Parret havde været i Kina og blev sammen med fem andre borgere evakureret og fløjet hjem. Indtil videre er der ingen tegn på, at de skullle være smittet med virussen. 

Det oplyser Vejle Amts Folkeblad

Da flyet landede i Aalborg tog ansatte fra Sundhedsstyrelsen imod de syv borgere. De plev herefter podet og kørt til deres hjem, hvor de skal opholde sig i karantæne i to uger. Herefter ved man, om nogen af de syv er smittet med den virussen, der har skabt utryghed verden over. 

Oplysningerne bekræftes overfor avisen af Vejle Kommunes økonomi-, arbejdsmarkeds- og sundhedsdirektør. 

"Det er korrekt, at vi har modtaget to borgere, der nu sidder i hjemmekarantæne på grund af coronavirus. Der er tale om et privat hjem, men jeg kan ikke udtale mig om, hvor i kommunen de bor. Men det er to personer i samme hjem," fortæller Peter Karm til Vejle Amts Folkeblad.

Udbrud af COVID-19 i Vejle

Efter udbruddet af coronavirussen COVID-19 er der blevet skrevet officielle retningslinjer, som siger, at borgere i Vejle Kommune som frygtes smittet med virussen enten køres direkte i isolation på Skejby Sygehus i Aarhus eller sendes i karantæne i deres hjem i to uger. I begge tilfælde er det Styrelsen for Patientsikkerhed, der træffer beslutningen.