Vejarbejde ændrer ruterne: Busser kører anderledes frem til april

Vejarbejdet ændrer bussernes ruter. Foto: Sydtrafik

Den omfattende modernisering af kloaksystemet i Bredballe betyder, at Kirkebakken for en periode spærres for trafik. Busserne vil derfor køre ad ændrede ruter frem til april. Børnene fra områdets to skoler vil stadig kunne tage bussen, ligesom borgerne fortsat vil kunne tage en bus til midtbyen.

Når Vejle Spildevand mandag den 3. februar begynder at grave ved 2. tunnel i Bredballe, vil det i en periode ikke være muligt for buslinje 1 at køre den sædvanlige rute og betjene stoppestederne i Bredballe som normalt.

Derfor vil Vejle Kommune sørge for, at bustrafikanter fra området vil blive betjent af alternative ruter.

Bruger alle busser

"Vi har gjort alt, hvad vi kan for at finde den bedst mulige løsning inden for de rammer, vi har, mens kloakkerne i Bredballe moderniseres. Byrådets vision om, at Vejle skal udvikle sig på en klog og bæredygtig måde indebærer, at tiltag som kloakseparering er vigtige og nødvendige. Det er altid en kunst at holde byen kørende samtidig," siger Claus Weng Pedersen, afdelingsleder i Anlæg og Infrastruktur, Vejle Kommune og fortsætter:

"Vi bruger alle de busser, vi har til rådighed, så det stadig er muligt at komme til og fra Bredballe de kommende måneder."

Bus til skolebørn og midlertidig rute på Strandvejen. Linje 1 er ændret og tilrettelagt med fokus på, at skolebørnene fra Hældagerskolen og Kirkebakkeskolen fortsat kan tage bussen til og fra skole (Kirkebakkeskoleelever ved Bredballecentret).

Samtidig indsættes en midlertidig bus, linje 12, som fire gange om dagen vil køre fra Vejle Trafikcenter og ud ad Strandvejen, hvor den vender i Tirsbæk og kører retur.

Sommerbus tages i brug

"Vi har prioriteret højt, at der stadig er en bus til Bredballes borgere under arbejdet. Derfor har vi indsat en linje, der normalt bruges om sommeren. Samtidig har vi fundet det rigtig vigtigt, at skolebørnene fra områdets to skoler kan komme til og fra skole. Vi er klar over, at ændringerne kan give udfordringer for nogle brugere, men vi håber, at de midlertidige løsninger kan hjælpe lidt på det," siger Pia Gulddahl Møller, busansvarlig i Vejle Kommune.

Linje 1, som normalt kører ad Østerbrogade - Roms Hule - Nørremarksvej - Skelvangen - Kirkebakken - Hældagervej og retur, vil frem til april køre ad Hældagervej - Skelvangen - Storager - Juulsbjergvej - Hældagervej - Nørremarksvej. Se køreplanen på Sydtrafiks hjemmeside: www.sydtrafik.dk/trafikinfo