Tusindvis af danskere mister tv-kanaler tirsdag

21.000 danskere skal vænne sig til nye kanaler. Foto: Shutterstock

En aftale to tv-selskaber imellem udløber i dag, og det får konsekvenser for aftenunderholdningen i tusindvis af danske hjem.

I dag ophører en aftale mellem Discovery Networks og Telia. Det betyder, at Telias tv-kunder skal vænne sig til nogle nye navne i kanaloversigten.

Det fortæller Telia selv i en pressemeddelelse tirsdag. 

Aftaleophøret betyder nemlig, at Telias 21.000 danske tv-kunder i dag får en række nye kanaler i tv-pakkerne, i forbindelse med at kanalerne fra Discovery Networks forsvinder.

Telia opdaterer programudbuddet i de tre tv-pakker: 4ONE, 4MORE og 4ALL, indeholdende henholdsvis 16, 26 og 43 kanaler, der alle har mulighed for tilvalg af ekstra kanaler.

Nye kanaler

Afhængig af kanalpakke og eventuelle tilvalg, får Telias tv-kunder fremover mulighed for at se kanaler som CMore Stars, CMore First, CMore Hits, CMore Series, der leverer et univers af film, serier, børne- og dokumentarprogrammer i topklasse.

”Vi er glade for at kunne introducere en række nye, populære kanaler til vores tv-kunder, nu hvor vi ikke har kunnet nå til enighed med Discovery Networks om en aftale for de kommende år. Vi kan dog ikke udelukke, at vi på et senere tidspunkt vil genintroducere nogle af kanalerne fra Discovery Networks. Det danske tv-marked er i konstant udvikling, og vi vurderer derfor løbende, hvordan vi sikrer et attraktivt prissat tv-produkt med relevant underholdning og gode oplevelser til vores kunder,” forklarer Sine Smith Jensen, Director of Commercial Management i Telia.

Telia har i dag orienteret kunderne om opdateringen af programsammensætningen i tv-pakkerne.

Disse ændringer træder i kraft

Hovedparten af Telias kunder har 4ONE-pakken, hvor TV2 Zulu kommer til at erstatte Kanal 5.

For Telias kunder på den mellemste TV-pakke, 4MORE, kommer kanalerne CMore Stars, CMore First, CMore Hits, CMore Series og SF-kanalen til at erstatte Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1 og Discovery channel.

For Telias kunder på den store TV-pakken, 4ALL, vil kanalerne CMore Stars, CMore First, CMore Hits, CMore Series samt SF-kanalen erstatte Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1+2, Discovery Channel, Discovery ID, Discovery Science, Animal Planet og TLC.