Titusindvis af danskere risikerer skattesmæk: I dag får de brev i E-boks

Nu sender styrelsen brev ud. Foto: Skattestyrelsen / Twitter.com

Skattestyrelsen giver i dag 56.000 danskere et prik på skulderen.

De færreste aspekter ved foråret i år har været, som borgerne er vant til. Coronavirussen betød - blandt meget andet - at en stor del af de ansatte i Danmark blev sendt hjem af arbejdsgiveren eller selv valgte en hjemmearbejdsplads for en tid. Hjemmearbejdspladserne kan dog blive en bekostelig affære, hvis man ikke tænker sig om. 

Netop dette prøver Skattestyrelsen onsdag at få danskerne til, det fortæller Radio4. Torsdag har skattefar nemlig sendt en påmindelse ud til de mange danske pendlere, som modtager befordringsfradag. Man risikerer nemlig et betydeligt skattesmæk, hvis man ikke får ajourført de dage, hvor bilen har holdt stille, mens man arbejdede hjemme. 

Ikke alle får brev

Det er dog ikke alle pendlere, der får brev i dag. Skattestyrelsen har i første omgang sendt skrivelsen ud til de 56.000 danskere, der modtager det største kørselsfradrag. Det er nemlig denne gruppe pendlere, der risikerer at få det største skattesmæk, hvis de glemmer at justere deres oplysninger. 

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis man ikke får rettet oplysninger. Det kommer cirka til at koste 260 kroner for 1.000 kroner kørselsfradraget er for højt, derfor handler det altså om at få justeret oplysningerne. Skattestyrelsen fortæller, at cirka 1,2 millioner danskere benytter sig af kørselsfradraget.