Succesfuld forfatterskole opstarter endnu et hold i Vejle

Du kan også få en af Danmarks stærkeste forfatteruddannelser. Foto: Shutterstock

Writers Academy har haft stor succes med de første kurser, der er gennemført. Skolen bygger på undervisning fra anerkendte forfattere og forlagsfolk og satser på at give deres kursister en forfatterkarriere efterfølgende. Indtil videre har den recept være succesfuld.

Det første hold blev færdige i juni, og successen er allerede i hus. To af de nyligt graduerede kursister har skrevet under på forlagskontrakter, mens endnu én er på vej med en aftale. Tilmed har Writers Academy lavet nogle helt nye aftaler med lydbogstjenester udenom de traditionelle forlag.

"Det er præcis det, vi forsøger med Writers Academy," forklarer Britt Tippins, der er grundlægger af skolen. "Vi vil uddanne forfattere, der skriver for at blive læst. Vores uddannelse er bygget op omkring at skrive, så det kan udgives kommercielt, men det behøver ikke nødvendigvis at blive udgivet på traditionel vis."

I Vejle startede det første hold i vinters, og her går den lokale krimiforfatter Tommy Thorsteinsson. Han har tidligere udgivet en krimiserie med stor succes, men alligevel har han valgt at tage uddannelsen for at blive bedre til sit håndværk.

"Writers Academy er en kickass oplevelse, der bringer nyt liv til mine tekster," fortæller Tommy. "Med fokus på hovedpersonens rejse og Creative Writing føler jeg mig godt rustet til at løfte mit forfatterskab til nye højder. Writers Academy har et stærkt netværk, hvor man som elev møder branchefolk som redaktører og etablerede forfattere, der deler rundhåndet ud af deres erfaringer. Samarbejdet mellem undervisere og elever er unikt, og ved skoleårets afslutning står man med et flyvefærdigt manuskript i hånden."

Tommy udkommer efter planen med første del af en ny krimiserie på det lokale forlag Superlux. Her har forlagets daglige leder Kathrine Frich begejstret for Tommys første udkast: "Tommy bygger rigtig meget på i forhold til karakterer og plot, vi er sikre på, at Tommy står overfor et større gennembrud som dansk krimiforfatter."

Holdet i Vejle har haft undervisning både fysisk og online, og Writers Academy står nu klar til at åbne for det næste hold i Vejle med opstart i september.

"Vi har haft stor succes med holdet i Vejle. Det er et lille hold, men der er til gengæld tid til at gå i dybden med holdets tekster. Vi ser frem til at opstarte endnu et hold i Jylland," fortæller Britt Tippins.

Du kan ansøge om plads på holdet på Writers Academys hjemmeside.