Stor nyhed: Nu må du køre hurtigere på danske motorveje

Foto: Shutterstock

Hastigheden hæves i vejret, så bilister nu må køre hurtigere end sædvanligt på seks danske motorvejs-strækninger.

Nu bliver hastigheden hævet på den første af de motorveje, der skal have højere hastighedsgrænser som følge af aftalen mellem den daværende regering og Dansk Folkeparti fra 2018.  
 
Det drejer sig om et stykke af Holbækmotorvejen fra rundkørslen ved Tuse til afkørsel 18 ved Vipperød, hvor hastighedsgrænsen vil blive hævet fra 110 til 130 km/t.  
 
”I de seneste måneder har vi arbejdet på at opgradere strækningen rent trafiksikkerhedsmæssigt, så den er klar til de højere hastighedsgrænser, og nu er vi ved at være færdige med arbejdet,” siger afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet. ”I den kommende tid tager vi de gamle 110 km/t hastighedstavler ned, og så må trafikanterne officielt køre hurtigere på strækningen.”  

Hæves på seks strækninger

I alt besluttede regeringen og Dansk Folkeparti at hæve hastighedsgrænsen til 130 km/t på 70km kilometer motorvej fordelt på seks strækninger.  
 
Siden har Vejdirektoratet arbejdet på at gennemføre det nødvendige løft af trafiksikkerheden.  
 
”Det er vigtigt for os, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen,” siger Niels Agerholm  
 
De trafiksikkerhedsmæssige hovedindsatser drejer sig om, at Vejdirektoratet har etableret rumleriller mod midterrabatten samt opsat påkørselsdæmpere på eksisterende autoværn og forlænget autoværn, hvor det er skønnet nødvendigt i forhold til en udvidelse af vejens sikkerhedszone fra 9 til 11 meter. Enkelte steder er der også fjernet beplantning, der stod inden for den nye, udvidede sikkerhedszone.    
 
På disse motorvejsstrækninger bliver hastighedsgrænsen hævet fra 110 til 130 km/t:  

  • Hirtshalsmotorvejen ved Hjørring nord
  • Djurslandmotorvejen fra Lisbjerg til Løgten
  • E45 Trekantområde, Skærup – Kolding og Fredericia – Vejle
  • Fynske Motorvej, Odense til Nyborg
  • Holbækmotorvej, strækning syd om Holbæk
  • Sydmotorvejen, Lolland og Falster, Farøbroen til Sakskøbing