Stine fra Bachelor åbner op: Sygdom ændrede alt

Foto: Lotta Lemche/ TV 2

I øjeblikket kan man se hende i jagten på kærligheden i TV 2-programmet Bachelor - og nu åbner hun op om en meget svær tid.

Da Stine Lykke Lorentzen var blot 18 år, blev hun diagnosticeret med den kroniske tarmsygdom, morbus crohn. Sygdommen satte en kæp i hjulet for en "almindelig" teenagetid, hvor hun ikke kunne date, feste og rejse, ligesom sine jævnaldrende.

Stine bliver inviteret på solo-date med Casper i Bachelor og det er her, at hun vælger at åbne lidt op for den svære tid. Her fortæller hun, at ambitioner for uddannelse og karriere, ikke er noget der fylder ret meget hos hende. I stedet betyder det meget for hende, at hun kan arbejde i det omfang der er muligt og at hun har overskud til sin familie og sine venner.

Det skriver TV 2, der har lavet et interview med Stine.

Besvimede da hun så sig selv i spejlet

På grund af sygdommen er Stine i dag blevet visiteret til fleksjob, så hun netop ikke skal stresse over uddannelse og karriere.

I en lang periode var sygdommen så slem, at hun måtte behandles med morfinkure og var lænket til værelset hjemme hos sine forældre.

På grund af sygdommen, der blandt andet forårsager mindsket appetit, mavesmerter, blod i afføringen og træthed, fik hun som en del af behandlingen fjernet et stykke af sin tyktarm og i stedet indopereret en stomi. Det var noget der var meget svært for Stine - faktisk så svært, at hun besvimede flere gange, ved synet af sig selv i spejlet.

Stine åbner op om sin sygdom, på keramik-date med Casper. Foto: Lotta Lemche/ TV 2

Stomien blev hun aldrig komfortabel med og hun følte sig ikke som sig selv. Derfor indgik hun en aftale med lægen om, at hvis hun kunne holde sig medicinfri i seks måneder, så kunne hun blive opereret igen.

I dag har hun ikke længere stomien og selvom hun måtte have medicinsk behandling for at holde sygdommen nede, så er hun i dag nogenlunde symptomfri. 

Du kan se Bachelor på TV 2 Play.