Smitten stiger: Nu indkaldes der til pressemøde igen

Foto: Shutterstock

Mandag holder regeringen pressemøde om stigningen i antallet af smittede i Danmark.

Mandag er det endnu en gang tid. Sundheds- og Ældreministeriet har netop i en pressemeddelelse offentliggjort, at ministereiet holder stort coronapressemøde senere på dagen. Ifølge invitationen vil pressemødets omdrejningspunkt vil give en "status for udviklingen i antallet af smittede i Danmark".

Ved pressemødet vil sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, Anette Lykke Petri fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Tyra Grove Kruse, der er afdelingschef ved Statens Serum Institut deltage. Alle disse har danskerne tidligere stiftet bekendtskab med ved lignende pressemøder.

Noget er der anderledes, når de senere mandag mødes i Eigtveds Pakhus på Asiatisk Plads i København.

Nye ansigter

De seneste dage har coronaen igen bidt fra sig. Smitten er steget, ligesom antallet af indlagte på danske sygehuse og hospitaler. For nogle uger siden var det et udbrud i Aarhus og Silkeborg, der tiltrak sig national opmærksomhed. Nu er det særligt Odense og København, der er ramt af en stigning i smitten. 

Det ser ud til at blive reflekteret på dagens pressemøde. Udover de myndighedspersoner, som har deltaget på regeringens tidligere pressemøder i løbet af coronakrisen, så er der nemlig to nye navne på deltagerlisten. Henholdsvis overborgmester Frank Jensen (S) fra København og borgmest Peter Rahbæk Juel (S) fra Odense vil også deltage. Det kunne pege på at smitteudbruddet i disse to byer vil være et omdrejningspunkt, når pressemødet går i gang klokken 14.