Smitte i Vejle Kommune stiger markant

Foto: Shutterstock

Nu stiger smitten for alvor i kommunen, og i dag kom Vejles smittetal for første gang over 100.

Incidenstallet er ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed oppe på 123, og vi har i alt 143 ny-smittede inden for de sidste syv dage. Alene det sidste døgn er der konstateret 37 nye smittede.

Alle aldersgrupper er repræsenteret, og de fleste er i alderen 11-60 år. Hovedparten er i den erhvervsaktive alder fra 31-50 år, og det passer meget fint med det store smitteudbrud, som slagteriet DanePork meldte ud først på ugen. Virksomheden er i tæt kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og Vejle Kommune omkring smitteopsporing, isolering af smittede og andre tiltag for at forhindre smittespredning.

I den seneste uge har Vejle Kommune også haft en del smittede i børnehaver og på skoler.
Vejles kort over smitten bærer da også præg af, at smitten er næsten overalt i kommunen. Flest smittede finder vi i Give området, Gadbjerg, Bredsten, Nørremarken og Vejle Midtby.

Regionens testbil har da også holdt i Spinderihallerne i både sidste og denne uge, hvor rigtig mange borgere har ladet sig teste. Og på mandag kl. 8 åbner testcentret på Tysklandsvej 4 i Vejle, hvis alt går efter planen.

Bekymret for de høje smittetal

Borgmester Jens Ejner Christensen er meget bekymret over de hurtigt stigende smittetal.

"Det er nu, vi virkelig skal til at passe på hinanden og gøre alt, hvad vi kan for at undgå at blive smittet og undgå at bringe smitten videre," understreger Jens Ejner Christensen. "Vi ser lige nu andre steder i landet, hvor samfundet bliver lukket ned. Vi skal gøre alt for at undgå, at det breder sig."

Derfor er det også vigtigt, at vi alle holder afstand, spritter af og ser så få mennesker som muligt. Det er også vigtigt, at man lader sig teste og isolerer sig, hvis man har symptomer eller er nær kontakt til smittede, indtil man har fået svaret på testen i e-boks.

Vejle Byråd og alle udvalg mødes nu også kun virtuelt. Derfor er det næste byrådsmøde 18. november virtuelt, og alle spørgsmål til spørgetiden skal sendes ind på forhånd.

Forfærdeligt for vores minkfarme

Borgmesteren er også meget trist over udviklingen inden for minkfarme.
"Det er forfærdeligt med de mange smittede mink, og at alle mink nu skal aflives. Det er en hel branche, som lukker helt ned lige om lidt, og det betyder rigtigt meget for vores område, hvor minkavl er et stort og vigtigt erhverv," understreger Jens Ejner Christensen.

Vejle Kommune har næsten et halvt hundrede minkfarme.
"Det er frygtelig trist for de mange familier, der nu mister hele deres livsværk, og for de mange ansatte, der mister deres arbejdsplads. Det er også en katastrofe for hele følgeindustrien, bl.a. fodervirksomheder, chauffører, håndværkere, dyrlæger og mange andre, der lever af at servicere vores minkfarme. Og så mister Danmark masser af eksportindtægter."

"Så på mange måder er vores område lige nu hårdt presset af coronaen," siger Jens Ejner Christensen.