Se, den vilde video: Legende brænder benzin omkring tom Vejlefjordbro

De mennesketomme veje i Vejle blev udnyttet. Foto: Jesper Grønnemark

De danske landeveje har for en gangs skyld været næsten tomme den seneste måned. En af verdens bedste driftere, ”Mad” Mike Whiddett har tidligere udnyttet præcis den mulighed på de smukke veje omkring Vejlefjordbroen.

Det er enhver racerkørers drøm. At blæse gennem helt tomme gader for at vise sine evner. Red Bull har givet tre racerkørere netop den chance.

Ved Vejlefjordbroen har drifting-legenden “Mad” Mike Whiddett nemlig begået et af sine vildeste edits til dato. På de øde danske veje besluttede han sig for at udforske den smukke natur omkring Vejlefjordbroen på ikke helt sædvanlig vis; sidelæns i sin specialbyggede drifting-bil kendt som RADBUL. Bilen er en 2014 Mazda MX-5 Miata med rotary-motor. 

Mad Mike er vel for drifting, hvad Tony Hawk var for pro skateboarding. Med utallige sejre i World Drifting Championship, features i Need for Speed og en ustoppelig trang til at teste det umulige, sætter Mike nye standarder for sporten år efter år. Det er altså ikke, hvem som helst, der har været på besøg i Vejle. 

Når Danmark ligger øde

Mad Mikes video er en del af miniserien ’Når Danmark ligger øde’. I serien får hans RADBUL selskab af nogle af de vildeste biler på kloden, som også har fundet vej til de tomme veje i Danmark. 

Mad Mike er ikke hvem som helst. Han omtales som en "legende", inden for motorsportsverdenen. Foto: Jesper Grønnemark

Én af dem, er den legendariske Formel 1-racer. RB8-raceren, som Sebastian Vettel vandt VM i tilbage i 2012, har nemlig også været på spil i Danmark. Fra helt øde landeveje på Fyn til en lige så tom havn i Fredericia bliver raceren presset til sit yderste og brøler sig vej gennem det danske landskab.

I Herning slår den ukrainske drifter Grinya ligeledes til for at udnytte de tomme danske veje. For hvornår får man muligheden for at slippe sin drifting-bil løs i Hernings gader - og sågar midt på gågaden?

Du kan se Mad Mikes video fra mennesketomme Vejle lige her: