Salmonella-kød tilbagekaldes: Solgt i butikker over hele Vejle

Modelfoto. Kødet er solgt i REMA1000-butikker i hele Vejle. Foto: Shutterstock

Hakket kød kaldes onsdag tilbage, da prøver vist, at det indeholder den frygtede tarmbakterie salmonella.

Fødevarestyrelsen har onsdag sendt et advarsle ud, da fødevarevirksomheden HKScan Danmark A/S har sendt et parti hakket kyllingekød med risiko for salmonella ud til kølediske i REMA1000s butikker i Vejle og resten af landet. Det fortæller Fødevarestyrelsen. 

Det er hakket kyllingekød med 7-10% fedt i, som der er påvist salmonella i. Det viser prøver, som virksomhedem selv har foretaget i det hakkede kyllingekød. 

Salmonella er en meget farlig bakterie

Kødet er solgt i REMA1000-butikker i alle dele af Danmarks. Hvis du har det hakkede kød liggende hjemme i køleskabet, så opfordrer Fødevarestyrelsen til, at du smider det ud eller leverer det tilbage til butikken, hvor det er købt. 

Faren ved kødet er, hvis det ikke varmes ordentligt op eller bliver stegt igennem. Så er der nemlig risiko for, at den farlige tarmbakterie salmonella melder sig. Den smitsomme bakterie bringer diarré, kvalme, mavesmerter, feber og opkast med sig. Hvis man mistænker, at man er blevet smittet med salmonella, anbefales det, at man tager kontakt til sin praktiserende læge. 

Det tilbagekaldte kød

  • Hakket kyllingekød 7-10% fedt
  • Pakning: 450 gr. bakker
  • Lot nr: 04.12.2019
  • EAN-kode: 5760725216500
  • Produktionsdato: 26.11.2019
  • Holdbarhedsdato: 04.12.2019