Sådan får du din have i topform

Foto: Shutterstock.com

Som havemand eller kvinde ligger du ofte på knæ og luger ukrudt i haven, så den ser flot og præsentabel ud. Det er vel det, det hele handler om. At have en velplejet have, der er i topform, er sund og har gunstige vilkår for vækst. Har du ambitioner om at anlægge en køkkenhave, skal du bruge en masse materialer til haven.

I dagens Danmark kan du slippe for turen til byggemarkedet, hvis du gerne vil have materialer til haven i høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Hos Havehandel finder du en webbutik med alt til haven, hvor du frit kan vælge fra alle hylder, hvad du har behov for til netop dit projekt. Her er alt fra gamle vintønder og kasser til din egen lille køkkenhave med mynte til din Mojito, purløg til dine æg og dild til din laks.

De rigtige materialer til haven gør en forskel

Ønsker du de mest gunstige vilkår, er det om at omgive dig med kvalitetsmaterialer, der skaber de bedste vilkår for din have. Du kan købe nok så mange forskellige planter og urter, men forstår du dig ikke på opretholdelsen af deres sundhed og velvære, kan det være ligemeget. En køkkenhave forudsætter, at du afsætter den fornødne tid til at passe og pleje den.

Det kan være svært at finde tiden til at hente planter hos den lokale planteskole, og tiden er måske også ved at rinde ud for de konventionelle af slagsen, som ikke formår at følge med udviklingen. Hos Havehandel.dk, som vi nævnte før, kan du bestille alt hjem til din bolig, så du slipper for turen til byggemarkedet eller planteskolen. Du kan bestille de ting, du skal bruge, når du har brug for dem - og der er altid åbent.

Har du altid haft din egen have, er du sikkert bekendt med, at de rigtige havematerialer gør en klar forskel. Forstår du at sætte de rigtige sorter sammen og adskille dem, der ikke skal i nærheden af hinanden, er du ret langt.

God kvalitet betaler sig altid

Det kan godt betale sig at ofre lidt ekstra kroner og ører på planter, der fx har den ønskede højde. Har du planer om at etablere en hæk, der skjuler for naboen, så du opnår noget privatliv, er det om at investere i en højde, du er tilpas med. Det koster ganske vist lidt ekstra, men du skal til gengælde ikke vente i flere år på, at den vokser 1,5 meter.

God kvalitet betaler sig altid. Også når det kommer til haven. Er du i tvivl om, hvad god kvalitet er, kan du altid rådføre dig med specialisterne hos fx Havehandel.dk.