Så er det officielt: Stor dansk tradition aflyst

J-dag er aflyst. Foto: Shutterstock.

En trist nyhed til mange danskere, som plejer at fejre dagen.

For mange er J-dag en dag som man ser frem til, hvor man traditionen tro, er ude med vennerne når Tuborg Julebryg bliver frigivet klokken 20.59, den første fredag i November. 

Normalvis plejer Carlsberg at dele gratis øl ud til de glade julebryg-elskere, men sådan kommer det altså ikke til at være i år, det bekræfter Carlsberg overfor Ekstra Bladet

Dog kommer det ikke til at være en jul uden julebryg, for øllen kommer stadig til salg som den plejer. 

Det har været en svær beslutning, fortæller marketingschef Christian Sveigaard. Årsagen til at det er aflyst, er samme årsag som der er til at så mange andre ting er blevet aflyst - nemlig corona. 

Du kan dog stadig få julebryg

Det har været en tilbagevendende tradition at julebryggen blev frigivet klokken 20.59, og at bryggeriet samtidig gik på gaden og delte gratis julebryg ud. J-dag har også tradition for at være en festdag, og det er også en klar årsag til at den aflyses. 

"I mange år har det været et tema, at når Tuborg Julebryg kom på gaden, gik vi ud og gav gratis øl. Og vi gjorde det kl. 20.59. Det handler også om at holde en fest på det tidspunkt. Det synes vi ikke, tiden er til lige nu,” siger marketingchefen med henvisning til corona.

Sneen falder dog stadig, bare på en anden måde. Julebryggen bliver sat til salg, således at den kan købes hele dagen. 

Christian Sveigaard fortæller at øllet er sat over og at det stadig vil smage af det samme.