Rapperen Nelly besøger Vejle

Nelly har skrevet utallige hits og spillet roller på både film og tv. Foto: Vejle Musikteater

Den amerikanske rapper og superstjerne Nelly giver unik koncert i Vejle Musikteater. 

Det er en verdensstjerne i den aboslute superliga, som giver en sjælden koncert i Store Sal i Vejle Musikteater, hvor man samtidigt kommer helt tæt på stjernen, med kun 1134 pladser i salg. Koncerten markerer 20-års jubilæet for rapperens klassiske album Country Grammar.

Nelly har opnået status som en af de bedst sælgende rappere nogensinde, og står bag nogen af de mest ikoniske hits i genren. Udover sin tid i musikbranchen, har Nelly også gjort sig som skuespiller, hvor han bl.a. har medvirket i The Longest Yard og tv-serien CSI: New York. 

Muligheden for at arrangere en intim-koncert med så stort et verdensnavn vækker glæde på Vejle Musikteater. 

"Vi glæder os til at præsentere en superstjerne i rap-genren. Det er lidt af et scoop, at vi får Nelly til Vejle på verdensstjernens 20-års jubilæumsturné. Vi er klar," fortæller Mette Kier, direktør for Vejle Musikteater. 

Hits på hits 

I musikkens verden er Nelly at betragte som en absolut rap-sværvægter med den ikoniske stil, har siden 2000 sat et solidt og uigennemtrængeligt fingeraftryk på hip-hoppen. I 2020 kan han fejre 20-år jubilæum for det succesfulde debutalbum Country Grammar, der banede vejen for bangers som "Ride Wit Me", "Country Grammer", "E.I." og "Batter Up". Debutalbummet har solgt over 8,4 millioner eksemplarer til dato, og sikrede Nelly status som en af de mest succesfulde hiphop-artister op gennem 00'erne.

Nelly står ligeledes bag senere gigahits som "Hot in Herre", "Dilemma" og "Work it", og diskografien tæller i dag syv studiealbum, heriblandt opfølgeralbummet Nellyville, som blandt andre Kelly Rowland og Justin Timberlake gæstede. Seneste album fra Nelly, M.O., landede tilbage i 2013 og er velbesøgt af prominente navne som Nicki Minaj, Pharell, Future, T.I., 2 Chainz, Florida Georgia Line, Daley og mange flere.

Udover rapper ernærer Nelly sig også som skuespiller, sportskommentator, TV-personlighed, designer, medejer af Charlotte Bobcats i fornemt selskab med Michael Jordan - og han er den eneste rapper/musiker, der ejer sit eget college, El University, som tilbyder uddannelser inden for musikken.