Østjysk krudtsucces kommer til Vejle

Foto: Pressefoto

Fyrværkerimesteren, der har gjort indkøb af nytårsfyrværkeri til en festlig og sikker oplevelse, åbner på Dandyvej mellem jul og nytår. Der er prøveaffyring den 27. december.

Efter fyrværkeriulykken i Seest i 2004 blev der en ny fokus på sikkerheden omkring håndteringen af fyrværkeri i detailhandelen. Den affødte lovgivning gjorde handel med fyrværkeri til en noget mere besværlig opgave, da butikkerne kun må have en lille mængde i selve butikken, mens selve lagerbeholdningen skal være gemt i en container på sikker afstand af bebyggelse. 

Hold krudtet ude af byerne

Det er med afsæt i de sikkerhedsprincipper, at Fyrværkerimesteren så dagens lys i 2008. Første udsalgssted blev ved landsbyen Bjerre mellem Horsens og Juelsminde. Sikkerhedskonceptet er enkelt: Salget holdes på god afstand af bymæssig bebyggelse, da der ikke er nogen grund til at sende lastbiler fyldt med krudt ind i tætbefolkede områder. Derfor er salgsstederne altid i udkanten af byerne, hvor det desuden er ukompliceret at arrangere prøveaffyringer, så kunderne kan se, hvad de enkelte batterier og raketter har at byde på af farver, knald og brag.

"Prøveaffyringerne er altid et tilløbsstykke, og i Bjerre har vi måttet arrangere en ekstra omgang for at imødegå efterspørgslen," siger Mads Daugaard Sørensen, der driver Fyrværkerimesteren sammen med sin fætter, Frederik Daugaard Sørensen. 

Opvarmet telt med sodavand og chips

Fyrværkerimesteren opstiller salgssted på Dandyvej, på P-pladsen overfor Jem & Fix fra 27. – 31. december. Teltet er opvarmet, og der er gratis vand og chips til kunderne. Der er åbnet dagligt fra 10 til 20. Nytårsaftensdag lukkes der dog klokken 16. 

"Vi vil gerne gøre det til lidt af en fest at købe fyrværkeri. Man kan i ro og mag gå rundt og se på de forskellige produkter og krydse af på en liste, som man afleverer ved kassen. Eller man kan få kyndig vejledning af vores salgsassistenter," siger Frederik Daugaard Sørensen.  

Eget brand med lokale navne

Fyrværkerimesteren forhandler kun eget brand, og batterierne er opkaldt efter lokaliteter i det sydøstjyske område. Vejle, Munkebjerg, Daugaard og Hedensted er blandt navnene på batterierne, der kan købes på Dandyvej, og den 27. december klokken 19 kan alle nysgerrige ved prøveaffyringen se, hvad hele sortimentet byder på.