Nu er det nok: Købmand nægter at sælge energidrik til visse kunder

Energidrik skiller vandene. Foto: Shutterstock

En lokal købmand har taget loven i egen hånd og indført aldersbegrænsning på energidrikke.

Siden de gjorde deres indtog i landet er energidrikke blevet mere og mere populære hos danskerne. Det er dog ikke kun voksne, der har meget de skal nå og fået for lidt søvn, som tyr til det ekstra skud energi, skolebørnene har også fået smag for drikkene. Det er i hvert fald det mønster, som købmand Allan Kring Bülow, der driver Min Købmand i Daugård, oplever. 

I sommer fik han nok og har siden selv indført en aldersgrænse på køb af energidrikke. Sådan en findes der ikke fra statens side, men det gør der nu i Min Købmands forretning i Daugård. Her er det kun unge over 16 år, som kan få lov til at købe energidrik. Det fortæller forretningen selv i et opslag på Facebook, hvor de også nævner, at den yngste kunde, som var interesseret i at få en dåsefuld energidrik med sig ud af butikken, var 12 år gammel. 

Nu er der derimod sat skilte op ved energidrikkene, der forklarer om aldersgrænsen, ligesom at kassesystemet husker ekspedienterne på at spørge kunden om deres alder, hvis de er i tvivl. Det er præcis samme fremgangsmåde, der benyttes, når cigaretter ryger over disken i detailhandlen. 

Købmanden anerkender i et interview med TV Syd, at han formentligt kunne tjene flere penge, hvis han ukritisk solgte energidrik til alle og enhver, men Allan Kring Bülow mener, at der også påfalder butikkerne et ansvar for de varer, de sælger. shu

"Jeg kunne godt tjene penge på energidrikke, men der er også et større billede på vores folkesundhed, som vi skal hjælpe med. Vi skal også være der for borgerne, og det er i høj grad borgernes butik," udtaler Allan Kring Bülow til TV Syd.