LIGE NU: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Foto: Shutterstock

Fredag har statsministeren indkaldt til pressemøde om den aktuelle corona-situation.

I lyset af de stigende smittetal for coronavirus i Danmark, har statsminister Mette Frederiksen (S) netop indkaldt til pressemøde fredag. 

Torsdag i denne uge havde Danmark det højeste antal dagligt smittede nogensinde. Først på eftermiddagen fortalte Statens Serum Institut, at de i det forgangne døgn havde konstateret 760 nye smittede personer her til lands. Ydermere var 4 smittede personer døde sidsen onsdag. 

Derfor indskærpede både statsminister Mette Frederiksen (S) og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) allerede torsdag, at danskerne godt kunne begynde sig på at forberede sig på, at de igen ville indskærpe de landsdækkende restriktioner.

Det ser nu ud til at blive virkelighed. 

Holder pressemøde fredag

Rygterne har floreret i pressen siden torsdag aften, men fredag blev det officielt, da statsministeriet indkaldte til et pressemøde, der finde sted i Spejlsalen på Christiansborg. Det er statsministeren selv, der vil stå på podiet.

Omdrejningspunktet for pressemødet vil være den aktuelle coronasituation i Danmark. Torsdag blev både et sænket forsamlingsforbud og hyppigere brug af mundbind nævnt som nogle af de knapper, regeringen overvejer at trykke på. 

Præcis hvad Mette Frederiksen og resten af regeringen tænker får offentligheden indblik i, når pressemødet går i gang klokken 18.30.