Langt om længe: I denne uge kan du igen komme af med haveaffaldet

Mange er i hus og have i disse dage, hvor affaldet nogle steder hober sig op. Foto: Shutterstock

Der må kun være relativt få borgere på pladsen samtidig for at undgå smittefare, så det bliver nødvendigt med en form for adgangsbegrænsning for at sikre, at åbningen kan foregå forsvarligt.

Lørdag eftermiddag kom der grønt lys fra myndighederne om, at kommunerne igen kan åbne genbrugspladserne for private fra 31. marts. Lige nu arbejder Vejle Kommune på højtryk for at finde løsninger på de restriktioner, som følger med godkendelsen. Det fortæller Vejle Kommune i en pressemeddelelse. 

"Vi satser selvfølgelig også på, at vi kan være klar til at åbne alle fire pladser i Vejle Kommune på tirsdag," fortæller Jørgen Chris Madsen, chef for Natur, Vej & Genbrug.

"Lige nu arbejder vi på højtryk for at finde løsninger på de restriktioner, som følger med godkendelsen til at åbne. Det betyder, at vi i løbet af mandag eftermiddag forventer at kunne melde præcist ud, hvordan det kommer til at foregå."

Få lukkes ind

Selvom pladserne åbner, bliver alt ikke som normalt. 

"Der må kun være relativt få borgere på pladsen samtidig for at undgå smittefare, så det bliver nødvendigt med en form for adgangsbegrænsning for at sikre, at åbningen kan foregå forsvarligt," fortæller Jørgen Chris Madsen.

Inden han fortsætter: 

"Det bliver derfor ikke alle, der kan komme ind på pladsen den første dag. Der bliver pres på, så hvis du ikke har et akut behov, så vent, så de borgere, der har det største behov, kan komme af med deres affald."

Derfor er opfordringen til alle, der gerne vil på genbrugspladsen: Hold øje med vores facebook, hjemmeside og lokale medier for konkrete informationer, inden du kører ud på genbrugspladsen. Det forklarer chefen for Natur, Vej og Genbrug. 

"Vi har en fælles opgave i at få det hele til at lykkes og dermed sikre, at pladserne ikke bliver lukket ned igen - så vi håber på tålmodighed og samarbejdsvilje fra alle - og så glæder vi os ellers bare til at se jer alle igen - også selvom det bliver med lidt større afstand på pladserne, end vi plejer," understreger Jørgen Chris Madsen.