Kovending: Givskud Zoo åbner alligevel

Pressefoto

Først var svaret nej, men det er nu ændret. Givskud Dyrepark har fået en dispensation til at åbne for gæster. Det oplyser parken i en pressemeddelelse.

Det var en glad direktør Richard Østerballe, der mandag eftermiddag modtog besked om, at GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA alligevel har fået dispensation og dermed igen må åbne parken. 

"Det er vi virkelig glade for. En tvungen nedlukning er utrolig dyr for os, så det er en kæmpe lettelse, at det kun blev til fire uventede lukkedage," siger direktøren. 

GIVSKUD ZOO - ZOOTOPIA blev pålagt tvangslukning torsdag den 3. juni 2021, fordi smittetallene i Givskud sogn var for høje.
På vegne af parken søgte Vejle Kommune om dispensation fra tvangslukningen, fordi man ikke mente, at en åben park ikke ville kunne bidrage til yderligere smitte, da parken er meget stor, og gæster i forvejen skal vise coronapas.

Den anmodning blev afvist fredag, men kommunen forsøgte igen med en anmodning. Og denne blev så imødekommet mandag eftermiddag.
Da parken blev lukket, var der 21 smittede i sognet, hvor grænseværdien er 20. Det tal er nu nede på 16 smittede. 

"Det er jo gået den rigtige vej hurtigt, og så giver det ingen mening af holde en stor virksomhed lukket, når smitten er på retur. I forbindelse med ansøgningen om dispensation foreslog vi også flere foranstaltninger for at genåbne, og det bliver nu indført," forklarer direktøren. 

Først og fremmest skal alle medarbejdere nu testes hver dag, når de møder på job. Vejle Kommune sender en mobil testenhed, som er ved parken hver morgen resten af ugen.
Samtidig lukkes der af for indendørs dyreanlæg og enkelte udstillinger, indtil sognet genåbner. Forhåbentlig på søndag.

"Vi er rigtig glade for, at tvangslukningen blev kortvarig, og vi glæder os til igen at kunne byde vores gæster velkommen fra i morgen formiddag."