Kan Vejle Boldklub undgå nedrykning?

Det kan blive svært for Vejle Boldklub at undgå en nedrykning i Superligaen – i hvert fald set i lyset af, hvordan efteråret har været for dem.

Det går desværre ikke for godt for Vejle Boldklub. De skal tage sig gevaldigt sammen, hvis de ikke skal ryge helt ud af Superligaen. Hvorfor det som fan kun kan blive et spændende forår, som vi kommer til at gå i møde.

Selvom holdet spiller godt sammen, er der tydeligvis noget, der ikke helt fungerer for dem, når de ligger i bunden. Det er derfor heller ikke underligt, at de ikke har de bedste odds. Alligevel er oddsene hos  888sport dog i VB’s favør, da de mener, at der er lidt større sandsynlighed for, at det er Vejle, der løber med sejren 10. februar, når de spiller mod SønderjyskE. Altså kan du få de bedste fodbold odds hos 888sport – og en god ide om, hvordan kampene sandsynligvis kommer til at gå.

En af de detaljer, som Vejle Boldklub bør arbejde mere med, er at blive mere simple i deres spil. Det er også noget, som spilleren Wang Zhenao har kommenteret på i forhold til sit eget spil. Han er oprindeligt fra Kina, men har spillet i VB siden januar 2018. Han mener, at det vil fungere bedre, hvis han gør sit spil mere simpelt og afleverer bolden til en anden efter et eller to touch.

Vejle giver målene væk inden halvleg

Hvis holdet skal have en chance for at blive i Superligaen, er det vigtigt, at de holder op med at give målene væk, som det skete den 3. december 2018. Der spillede Vejle på udebane mod AGF. VB havde overtaget stort set hele første halvleg og var foran med et mål, men lige inden der blev fløjtet til halvleg, lykkedes det AGF at få et mål ind. Det gav dem så meget selvtillid i anden halvleg, at Vejle endte med at tabe 1-2.

Ifølge anfører Jacob Schoop er det langt fra første gang, det sker for holdet, at de kommer til at lukke et mål ind lige inden halvleg.

”Jeg ved ikke, om vi lukker af oppe i hovedet og glemmer at spille færdig,” har han udtalt til Aarhus Stiftstidende og henviser dermed til, at målet gik ind lige før halvleg. Det kunne tyde på, at spillerne fokuserede mere på pausen end på spillet.

Sjældne drømmemål skal være mere hyppige

At Vejle godt kan finde ud af at spille, fik de dog bevist 23. november 2018, da de meget overraskende udlignede mod AaB i en hjemmebane kamp. Hele kampen havde VB set ud til at ville tabe, men i de sidste otte minutter af kampen, lykkedes det dem at hente modstanderne.

Det var Abnor Mucolli, der lykkedes med at få et mål igennem i de absolut sidste minutter af kampen, og dermed endte en rimelig kedelig kamp med et godt resultat for Vejle. Det er dog netop noget af denne kampvilje, der er vigtig, hvis holdet skal have en chance for ikke at rykke ned.

Må gå på juleferie med nederlag i bagagen

Vinterpausen i Superligaen er da heller ikke startet særlig godt for holdet fra Vejle. Da de lørdag den 15. december mødte Randers, blev det til et svidende 0-2 nederlag. Nogle har spekuleret i, at nederlaget skyldtes, at hele tre af holdets trænere havde fået en karantæne og derfor ikke måtte være med til kampen. Det afviste forsvarsspilleren Mads Greve dog. Han sagde, at det ikke var noget, som de kunne mærke på banen.

De tre karantæner kommer efter, at først cheftræneren Adolfo Sormani fik en karantæne, og at begge assistenttrænerne, Morten Bisgaard og Giovanni Mazzela, havde fået en karantæne ved fredagens kamp mod Brøndby. Der skulle de begge have udvist truende adfærd over for det andet hold.

I stedet var det målmandstræneren Marco Ferrari, teknisk chef Jakob Krüger, fysisk træner Gabriele Facia og U19-ligatræner Steffen Kielstrup, der hjalp holdet igennem.