Grammy-vindende verdensstjerne spiller koncert på Musikteateret

Macy Gray slår et smut forbi Vejle. Foto: Vejle Musikteater

Den verdenskendte amerikanske sangerinde Macy Gray med den karakterisktiske hæse stemme og megahits, som "I try", "Still" og "Why Didn't You Call Me", gæster Vejle Musikteater den 12. juni i år. Billetsalget starter onsdag.

Macy Gray er kendt af de fleste for sin karakteriske hæse stemme. Og ikke mindst for de megahits, som er kommet fra hendes hånd de seneste godt 20 år. Hun blev verdenskendt i 1999 med debutudgivelsen "On How Life Is", som indeholdte de hits alle sang med på i slutningen af 90'erne og i starten af 00'erne. Siden har den produktive dame udgivet hele 10 albums med flere verdenshits. Hun har høstet nogle af de største musikpriser, som Grammy, Brit Award- samt Billboard Award med flere.

Det oplyser Vejle Musikteater i en pressemeddelelse, hvor de yderligere skriver: 

"Glæd dig til at opleve en af verdens sprødeste stemmer, når Macy Gray indtager Store Sal i Vejle Musikteater og deler ud af sine vokale lækkerier."

Startede som teenager

Natalie Renee McIntyre - bedre kendt som Macy Gray er beviset på, at det kan betale sig at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Allerede som teenager skrev hun sange for andre artister, og da én af disse pludselig ikke dukkede op til en demosession, indspillede hun sangene selv, selvom hun ikke var så vild med sin karakteristiske stemme. Numrene spredte sig i musikmiljøet i Los Angeles, hun opfandt sit kreative alias, Macy Gray, og landede i 1998 en pladekontrakt hos Epic. Da alle kunne synge med på "I'll Try" året efter tog hendes musikkarriere for alvor fart, og hun vandt en grammy for "Best Female Pop Vocal Performance" for netop dét hit.

Siden da har Macy Gray bevæget sig i flere kunstneriske retninger; hun har medvirket i flere film som Training Day og Spiderman, ligesom hun har været medforfatter til en animeret tegnefilm. Musikalsk har Macy Gray også søgt i flere forskellige retninger. Hun har blandt andet genindspillet Stevie Wonders ikoniske album "Talking Book", ligesom hun har fortolket Metallica-hittet "Nothing Else Matters" i en jazzet version.

Glæd dig til at opleve en af verdens sprødeste stemmer, når Macy Gray indtager Store Sal i Vejle Musikteater og deler ud af sine vokale lækkerier.