Film der burde få det røde kort

Sæt dig til rette i bibliotekets bio med gode dårlige film med Elias Eliot som rejsefører igennem filmhistoriens høj- og lavpunkter.

Film-nørd sætter fornøjeligt fokus på ufrilligt komiske filmoplevelser.

Vi har nok alle prøvet at se en eller flere film, vi synes var deciderede dårlige og spild af vores tid.

Men i de mange afkroge af filmverdenen optræder film, som er så dårlige, at de mod alle odds rejser sig fra asken og bliver til ufrivilligt komiske perler. Film, som tager al den viden, mere end 100 års filmproduktion har oparbejdet, og kaster den direkte ud ad vinduet.

Torsdag aften den 20. februar kan du på Vejle Bibliotek få syn for sagn, når anmelder, tv-speaker, film-nørd og podcaster Elias Eliot vil gennemgå nogle af de største, mest vanvittige og ubegribeligt dårlige film og historierne bag dem.

Lige fra Ed Woods berygtede 60 år gamle science fiction/horror-klassiker "Plan 9 From Outer Space" til den største af dem alle; "The Room" fra 2003. Her triumferer et filmprojekt, der endda har fået sin egen Hollywood-film om tilblivelsen. Tommy Wiseau troede så meget på filmen - ellers gjorde ingen andre - at han skrev, finansierede og instruerede melodramaet, som han naturligvis selv spiller hovedrollen i.

Derudover kommer Elias Eliot også forbi nogle af de mange skamløse - og dybt ulovlige - tyrkiske genindspilninger og fortolkninger af store Hollywood-film som "Eksorcisten" og "Star Wars".

Essentiel dansk monsterfilm

Vi kommer selvfølgelig heller ikke uden om det danske bidrag; 1961-monsterfilmen "Reptilicus". Danmarks første science fiction-film i farver og endda med trickoptagelser. Her møder vi et flyvende uhyre, Dirch Passer som vicevært Mikkelsen, der synger sammen med nogle børn, Bent Mejding som mineingeniør, Birthe Wilke som sangerinde i Tivoli og Carl Ottosen som en brysk brigadegeneral, der konfronterer uhyret på selveste Københavns Rådhusplads.

Foredragsholderen Elias Eliot fik i 2011 "The Room" til Danmark, hvor den har været vist fast hver måned siden til udsolgte repriser. Derudover har han været konsulent på bogen "The Disaster Artist" om filmens tilblivelse.

43-årige Elias Eliot udgør også den ene halvdel af den populære danske podcast Han Duo. Sammen med Jacob Ege Hinchely, anmelder han aktuelle film, spil og serier og går i dybden med retrospektive titler.

Desuden har Elias Eliot tidligere arbejdet som skuespiller på forskellige kortfilms- og spillefilmsprojekter, og i de senere år har han lagt stemme til flere tegnefilm.

Vejle Bibliotek torsdag den 20. februar kl. 19-21. Billetter koster kr. 60. Læs mere og bestil billetter på vejlebib.dk.