Dagens iværksætter: Tina forbereder sig på at holde sin butik lukket i to måneder

Tina har lukket sin butik. Hun tror den skal holde lukket i minimum to måneder. Foto: Privatfoto.

Tina Corell blev som mange andre små iværksættere hårdt ramt af det forbud, som regeringen indførte den 17. marts 2020. Fra den ene dag til den anden gik omsætningen i nul.

Tina har siden 2007 drevet nyenegle.dk i Vejle, og skal nu til at finde sin opsparing frem for at beholde sin forretning.

Selvom Tina kunne mærke virussens indtog tidligere, så klarede hun dagene med indlagte pauser mellem kunderne og afspritning af dørhåndtag og alle berøringsflader i butikken. Efter regeringens pressemøde var der ikke andet at gøre end at dreje nøglen om og lukke butikken midlertidigt. Omsætningen er nu på nul kroner.

"Lige nu er det hele lidt usikkert, og jeg regner med, at jeg skal holde lukket i længere tid, end regeringen i første omgang har lagt op til," fortæller Tina, der har forberedt sig på at holde lukket i minimum to måneder. "Der er ikke så meget at gøre. Jeg afventer regeringens udspil og håber på, at min forretning kan åbnes tidligere."

En omsætning på nul kroner er selvfølgelig ikke holdbart, og selvom hun har lagt lidt til siden, så tærer to måneder hårdt på opsparingen. "Jeg modtager al hjælp fra regeringen med stor taknemmelighed," siger Tina, der på trods af omstændighederne holder humøret højt og er klar til at kæmpe for sin forretning, så snart hun får lov til at få kunder i butikken igen.

"Jeg føler mig meget privilegeret, hvis jeg får hjælp fra staten. Jeg har jo selv valgt at være selvstændig," siger hun og fortæller, at det ikke kun er butikken, der er ramt af krisen. Tina Corell er også CND Education Ambassador og underviser hvert år mange kursister i sit fag. Denne undervisning er også lukket ned, så i denne situation er Tina overladt til sin opsparing alene. 

Jeg skal have noget fornuftigt at tage mig til

Tiden uden kunder kommer til at gå med små projekter i forretningen. Loftet skal males, der skal sættes holdere op på væggen, så der bliver plads til de nye Shellac farver, der er på vej.

"Mentalt er det vigtigt for mig at have noget fornuftigt at give mig til. Jeg vil ikke bare sidde med hænderne i skødet og vente på at alt bliver bedre," siger Tina.

”Det er en meget underlig fornemmelse at andre skal bestemme, om jeg skal holde åbent eller ej i min egen forretning. Jeg kommer til at savne min kunder og jeg er så taknemlig for den moralske opbakning, de har givet," siger en tydelig berørt Tina Corell.

”Jeg glæder mig til igen at kunne åbne forretningen og få besøg af mine fantastiske kunder. Om det bliver i april eller om vi skal længere hen på året må tiden vise,” siger Tina Corell, der trods alt bevarer sit gode humør.