Corona: Nu skal Regeringen kulegraves

Forslaget blev - ifølge Ekstra Bladet - vedtaget i dag. Foto: Shutterstock

Det er netop vedtaget, at Danmarks håndtering af coronaen skal undersøges til bunds.

Nu skal Danmarks håndtering af coronaen endevendes. Det blev onsdag klart på et møde i Folketingets udvalg for Forretningsorden. Det fortæller Ekstra Bladet. 

Beslutningen har været undervejs i noget tid. Allerede tidligere på måneden italesatte Venstres Karsten Lauritzen forslaget i et interview med dagbladet Politiken. Her fortæller han, at Venstre gerne vil udpege et særligt coronaudvalg, der så skal udpege et ekspertpanel, som vil gennemgå Danmarks - og ikke mindst regeringens - håndtering af coronaen. 

Præcis hvilke aspekter af Danmarks coronahåndtering, som panelet bestående af eksperter skal undersøge, vides endnu ikke helt præcist. 

Sådan vil det foregå

Forslaget er netop blevet vedtaget i Folketingets udvalg for Forretningsorden.

Hidtil har der været lagt op til, at eksperterne skal have adgang til alle centrale dokumenter, som regeringen har haft mellem hænderne siden årsskiftet og i løbet af foråret.

Det var særligt i marts, at der blev truffet nogle omsiggribende beslutninger om, hvordan hverdagen i Danmark skulle se ud i en periode. Det er Venstre, Radikale, Dansk Folkeparti og Konservative, der står bag forslaget.