Brug påsken på at udforske dit nærområde

Foto: Shutterstock

Danskerne strømmer ud i naturen i så stort antal, at der nu er indført ensretning på Møns Klint, der er et af de mest populære steder. Naturstyrelsen opfordrer folk til at gå på opdagelse i nogle af de mange mindre kendte naturområder i dit nærområde.

Møns Klint ensrettet

De seneste to weekender har der været lige så mange besøgende på Møns Klint som på en varm sommerdag i højsæsonen. Derfor ensretter Naturstyrelsen nu, efter anmodning fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, adgangen til trapperne til stranden. Det sker for at sikre, at de besøgende kan holde den nødvendige afstand til hinanden for at undgå spredningen af coronavirus.

”Vi vil gerne sikre, at det stadig er muligt at besøge Møns Klint her i påsken. Derfor har vi nu ensrettet trapper og visse stier, så man ikke skal passere modgående trafik på trapperne, og det er muligt at holde afstand som myndighederne foreskriver,” siger skovrider Claus Jespersen.

Lige nu har Naturstyrelsen travlt med at sætte nye skilte op med ensretningen. De skal hjælpe gæsterne den rigtige vej rundt på den populære klint. Samtidig er der lavet oversigtsskilte, som viser fire mulige rundture på klinten.

Undersøg de uudforskede steder

Det er typisk på de kendte naturperler og i de bynære naturområder, at danskerne møder mange andre besøgende. Derfor opfordrer Naturstyrelsen nu til, at man tænker i alternative steder, når man vil ud i naturen, for der er plads til alle i naturen og masser af oplevelser på de knap så kendte steder.

Vi oplever en markant øget interesse for at komme ud i naturen for tiden, men de besøgende har det med at stimle sammen på de kendte steder. Derfor vil Naturstyrelsen gerne opfordre folk til at gå på opdagelse i nogle af de mindre kendte naturområder, og til det formål har vi netop lanceret en opdateret hjemmeside. Her finder man masse forslag til steder og aktiviteter, man kan lave i naturen,” siger Mads Jensen, der er kontorchef i Naturstyrelsen.

Forslag i dit nærområde

I Vejle kan man tage på tur i Sønderskoven. Der findes et orienteringsløb kaldet ”Find vej i Sønderskoven” Her har Vejle Orienteringsklub lavet et kort og poster, som man kan følge rundt i skoven.

Man kan også besøge området ved Nørreskoven, hvor der er endnu et orienteringsløb, lavet af Vejle Orienteringsklub.