Per Vers af to omgange

Af to omgange med præcis en måneds mellemrum besøger rapperen Per Vers Vejle i den nærmeste fremtid.

Første gang man kan møde den ferme ordsnedker er på biblioteket onsdag den 6. marts. Her dykker Per Vers og kulturformidler Emil Eggert Scherrebeck ned i Per Vers’ nye album Knust Kunst, og desuden kan man her høre prøver på Per Vers’ sublimer evner som freestylerapper.

Det nye album er et konceptalbum med tolv numre, som bygger på tolv gamle danske vinyler, som Per Vers har fundet i marskandisernes pladebunker og sidenhen samplet.

Nummeret Ha’ det så Ungt bygger for eksempel på Anisettes Livet er nu fra 1966, året før Savage Rose blev dannet. Den 17-årige Annisette synger om at ”livet er nyt,” og at vi skal huske at gribe det.

Per Vers - HA' DET SÅ UNGT musikvideo

Det er ikke gamle klassikere, som Per Vers’ har støvet op. Kun to af de samplede sange er fra dette årtusinde, og kun to af resterende ti kan findes på streamingtjenesterne. Nu kommer de så frem i lyset igen, på en ny måde nyfortolket af en af Danmarks fermeste rimsmede. De gamle analoge toner er desuden røget igennem maskineriet hos producer Esben Thornhal, der blandt andet har stået for musikken på L.O.C.’s tre seneste skiver.

Man kan bestille billetter her.

Giver koncert i Bygningen

Måske man kan kalde snakken på biblioteket for en forsmag. Fans af Per Vers’ skal i hvert fald ikke vente længe på den fulde koncertoplevelse.

Præcis en måned efter arrangementet på biblioteket, giver han nemlig koncert i Vejle. Det sker i Bygningen den 6. april og er en del af hans Knust Kunst Tour.

Man kan bestille billetter til koncerten her.