Nattekoncert: Fald i søvn til cello og elektronisk musik næste fredag

Næste fredag byder Vejle Bibliotek på en sovekoncert, hvor musikken udvikler sig natten igennem.

Du kan komme helt ned i tempo og væk fra hverdagens stress og jag, når Vejle Bibliotek trakterer med en helt unik musikoplevelse med overnatning på biblioteket, når cellisten Rosanna Lorenzen giver en ni timer lang nattekoncert med fascinerende og omsluttende lydlandskaber fredag aften og nat den 16. november.

Under kunstnernavnet ROSYAN kombinerer Rosanna Lorenzen elektronisk musik med celloens varme klange.

"I mødet mellem cello og elektronik ønsker jeg at skabe et organisk og atmosfærisk lydunivers. Celloen er hovedlydkilden i musikken, der balancerer mellem improvisation og forudbestemt form," fortæller Aarhus-musikeren, som har studeret komposition ved Dansk Institut for Elektronisk Musik ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Men Rosanna Lorenzen er også godt bekendt med Vejle-egnen. I to semestre gik hun nemlig på Engelsholm Højskole.

"Jeg har mange gode minder med derfra, hvor jeg virkelig fik gang i mit arbejde med elektronisk musik," fortæller cellisten.

Rosanna Lorenzen begyndte som syvårig med den klassiske cello, men blev siden bidt af rytmisk musik og improvisation og har blandt andet spillet med postrock-orkestret Lis Er Stille som cellist og vokalist. Siden har hun bevæget sig væk fra rocken og mere og mere over mod elektronisk musik og sit soloprojekt ROSYAN.

"Jeg bevæger mellem omsluttende lydcollager og mere rytmiske strukturer, men det meste af tiden vil det nok være i den auditive bløde ende, men der vil også komme passager, der leger lidt, og man skal ikke forvente at blive strøget med hårene hele tiden," lover Rosanna Lorenzen om nattens musikoplevelse på biblioteket.

Billedcollager for de vågne

Tag liggeunderlag og sovepose med, lyder opfordringen til publikum, som kan lægge sig og nyde musikken og måske lukke øjnene undervejs. Men der bliver også noget at kigge på for de vågne. Rosanna Lorenzen har allieret sig med billedkunstneren Andreas H. Rasmussen, der vil skabe et visuelt univers, som sammen med musikken vugger publikum ind i et eventyr for øjne og ører.

Du kan få en forsmag på musikken her:

lirparim/2505 by ROSYAN روشن

Fakta:

Sovekoncert med ROSYAN fredag den 16. november klokken 22 til lørdag morgen klokken 7. Dørene åbnes kl. 21. Billetter til koncerten koster 80 kroner Læs mere og bestil billetter på vejlebib.dk.

Biblioteket byder på snacks og sodavand.