Fra Toppen af Poppen til Vejle

Den aarhusianske popsanger Thøger Dixgaard startet året med en omfattende forårsturné. Til februar ligger han vejen forbi Vejle, hvor han optræder i Bygningen.

Thøger Dixgaard har de seneste år markeret sig som en del af toppen på den danske popscene, med landeplager som Blød Indeni, Tø Mig Op og Former, som tilsammen er blevet streamet millioner af gange. Med optrædener på Roskilde Festival, Smukfest, P3 Guld og Zulu Awards har han samtidig charmeret publikum med sin umiddelbarhed og ærlige tekstunivers.

Fredag den 8. februar er det det vejlensiske publikum, der skal charmeres af Thøger Dixgaard, når han og bandet kommer på besøg i Bygningen. Dette sker som led i en omfattende forårsturné, der bringer ham rundt i 21 byer. En turne der kommer efter at Thøger Dixgaard de seneste år har vokset sig til at blive en markant figur, og deraf deltagelse i den seneste sæson af Toppen af Poppen.

Thøger Dixgaard fortolker Annika Aakjær | Toppen af poppen | TV 2

Slog igennem for fire år siden

Det er nu snart fire år siden, at Thøger Dixgaard udgav debutsinglen Former der strøg til tops på hitlisterne og for alvor sparkede Thøger Dixgaards solo-karriere i gang.

Efter at have spillet på Roskilde Festival i 2014, var næste skridt debut-EP’en OK, der udkom i starten af 2015. OK var et eksempel på Thøger Dixgaards lyriske evner og hans evne til at indkapsle momentet både musikalsk og tekstmæssigt. EP’en indeholdte blandt andet singlen Blød Inden I, som blev P3’s Ugens Uundgåelige og lå nummer 1 på den danske airplaychartliste i seks uger.

Sidenhen har Thøger Dixgaard udgivet den nye EP Pæn, der blandt andet indeholder singlerne Skinner, Tø Mig Op og CTRL-Z, som alle ligeledes har toppet de danske hitlister.

Der er desuden endnu mere nyt musik på vej fra den aarhuasianske popsanger inden han starter sin forårsturné.