Mit Vejle: Jeg føler mig efterhånden som vejlenser

Kim Elgaard er født op og opvokset i Odense, men som 15-årig flyttede han til Vejle. Dengang var han en yderst talentfuld angriber, som blev hentet til byen af Vejle Boldklub. Sidenhen er han rykket længere tilbage på banen og er faldet yderst godt til i byen. De seneste ti år har han boet i Vejle, bortset fra en kort afstikker til Hobro. I dag bor han i en lejlighed i udkanten af midtbyen sammen med sin kæreste, sin syv måneder-gamle datter og deres lille franske bulldog.

Selvom han kun er 26 år, er Kim Elgaard det nærmeste Vejle Boldklub kommer en grand old man i en trup, som de seneste år har oplevet en voldsomt fornyelse og foryngelse. Han har spillet lige godt 70 kampe i den røde trøje, men til sommer udløber hans kontrakt. Klubben har givet udtryk for, at de gerne vil forlænge, men endnu er han ikke sikker på, hvad fremtiden bringer. Et eventyr i Superligaen og et eventyr under sydlige himmelstrøg virker begge dele tiltrækkende.

Dette er den tredje udgave af Vejle24's søndagsinterview Mit Vejle.

Hvorfor bor du her?

Man kan sige at det var Vejle Boldklub, der fik mig hertil, men nu er jeg blevet forelsket i byen. Mange af mine holdkammerater bor i Århus, og hvor ved jeg - men det er her, at jeg vil bo. Jeg føler mig efterhånden som vejlenser.

Hvilket er dit yndlingssted i Vejle?

Jeg synes at der er utroligt mange gode steder i Vejle, men jeg elsker at spille basket på Marias Plads om sommeren. Udover fodbold er basket min helt store hobby og interesse, og jeg synes det er sindssygt sjovt at spille. Det er en god måde at få tankerne væk fra fodbold og hygge med kammeraterne.

I sin tid i Vejle har Kim Elgaard boet i mange forskellige lejligheder. Lejlighederne er blevet større i takt med, at han er blevet ældre og har stiftet familie. Da der fornylig var åben husbåd i lystbådehavnen, var han sammen med familien nede og lure. Det er en gammel drøm, som dog ikke bliver udlevet - i hvert fald ikke just nu.

Hvorhenne får man den bedste kaffe?

Jeg drikker faktisk ikke kaffe, så jeg må forholde mig neutralt her, så jeg ikke gør nogen sure. For jeg kan forstå på dem, som jeg kender, der drikker kaffe, at det er meget følsomt område.

Hvorhenne får man den bedste mad?

Der er mange gode spisesteder i Vejle. Vi vælger tit Madindustrien, men jeg har også et godt øje til Restaurant 1401, så det må blive en deler mellem de to.

Har du et stamsted i byen?

Lido Caféen er tit stedet, hvor jeg vælger at mødes med drengene. Det ligger super godt, og serverer også noget fint mad. Så det er nok stamstedet

Kim Elgaard møder ofte fans, når han går rundt i byen. Som oftest nøjes de med at stirre. Når han render ind i holdkammeraterne, er der til gengæld dømt håndtryk og småsnak. Her er det målmand, Pavol Bajza, som i øjeblikket sidder ud med karantæne, efter at han fik rødt kort i udekampen mod Esbjerg.

Hvis du fik en stor pose penge, hvad ville du så gerne forandre ved byen?

Jeg synes faktisk at Vejle har gang i noget rigtig godt i forhold til, at udnytte omgivelserne ved åen, og gøre havnen flottere og bedre. Det vil jeg gerne hjælpe endnu mere med til. Når man har de naturomgivelser og muligheden for at hive liv derned, så synes jeg, at det er oplagt at gøre. Det kunne for eksempel være at trække byen i den retning og skabe flere butikker og caféer, men som sagt synes jeg, at det går i den rigtige retning.

Hvis du havde en bulldozer, hvad ville du så gerne fjerne i byen?

Så ville jeg rive det gamle posthus ned, og udnytte de kvadratmeter til noget andet. Jeg synes at det er et fedt område, som ikke rigtig bliver brugt til noget. Det kunne være en fodboldfabrik eller noget i den stil. Noget som kunne samle folk.

Hvad mangler Vejle?

Jeg er spillegal, ikke forstået som, at jeg er ludoman, men jeg elsker at spille og konkurrere. Næsten lige meget hvad vi tager os til i vores vennegruppe, så handler det om konkurrence og spil. Jeg samler på brætspil, og spiller tit med vennerne. Det er meget bedre end at sidde med hovedet nede i hver sin telefon. Jeg spiller også tit med fruen om aftenen. Derfor synes jeg selvfølgelig, at Vejle mangler en brætspilscafé og en netcafé. Og så mangler Vejle også et superliga-hold - men det ved jeg er på vej!

Hvad er der for meget af i Vejle?

Der er for meget vejarbejde. Jeg føler, sikkert ligesom mange andre, at det forfølger mig. Lige meget hvor jeg går eller bor henne.

Selv hvis Kim Elgaard skulle finde sig en klub under sydligere himmelstrøg, er han ret sikker på, at han en dag vil vende tilbage til Vejle, for at slå sig ned sammen med sin familie. "Jeg vil gerne prøve noget andet af, og det passer på mange måder godt nu. Det kunne være en mega sjov oplevelse, men jeg ved også, at ligegyldigt hvilket sted man er, bliver det hverdag, når man har været der i x antal uger."

Hvad kunne Vejle lære af andre byer?

Man kan altid lære af andre byer, men Vejle er nødt til at finde ud af, hvor fantastisk et sted vi har her. Jeg håber, at man er klar over, at man ikke kan ligge et bedre sted i landet. Man har aldrig rigtig langt til noget i Danmark, men vi ligger helt centralt, og så er Vejle en ufattelig smuk by. Men jeg synes godt, at man kan udnytte vandet, stranden og skoven endnu bedre. Lave noget der kan samle byen - ligesom bruderæset. Hvad ved jeg ikke helt præcist, måske man skulle sejle kapsejlads i kajak tværs over fjorden? Det ville jeg selv stille op til! Hvis ikke jeg finder ud af, hvad det skal være, så håber jeg at nogle andre finder på det.

Hvad kunne andre byer lære af Vejle?

Jeg synes at andre byer kan lære, hvordan man udnytter sine kvadratmeter. Vejle er gode til det, men både kan og skal blive endnu bedre. Og det synes jeg generelt at hele Danmark skal.

Læs seneste nyheder fra Odense her.