Hyggelig have for børn og voksne

Når sommeren står for døren og varmen er på vej, er der ikke noget, man hellere vil end at mærke solens stråler.

Sponsoreret indhold

Haven er genial om sommeren både for børn og for voksne, da man her både kan spille fodbold, tage sol og nyde de mange flotte blomster og buske, man kan få. Haven er derudover et perfekt sted at samles som familie, hvor man kan være sammen om ting, man normalvis ikke plejer at lave. Børn kan få meget ud af at hjælpe til i haven og bl.a. lære om, hvordan man passer godt på planter, og hvordan man dyrker jorden.

En have kræver arbejde

Ønsker I en have, der både er hyggelig og nem at holde, kan det være en god ide at sætte jer ordentligt ind i, hvilke planter og blomster I vælger. Planter til haven er meget forskellige og har brug for forskellige ting. En have kræver selvfølgelig arbejde, men der findes haver for alle. Lav haven så den passer til jeres erfaring og ambitionsniveau, og sørg desuden for at være realistiske med den tid I kommer til at bruge på at vedligeholde haven.

Gør haven funktionel

Får I ikke brugt jeres have nok, er det måske fordi, den ikke passer til jeres behov. Udover at en have skal være smuk og hyggelig, skal den også være funktionel. En have skal passe til hele familie, og for at den bliver brugt, er det derfor vigtigt, at der er plads til alt fra havetrampolin og fodboldnet til drivhus og udekøkken.

Gør op med jer selv hvilke ønsker I har til en have, og hvad I godt kunne tænke jer at bruge den til. Dermed vil haven blive mere funktionel, og I vil formentlig også få den brugt mere.

Have er lig med hygge

Når haven er på plads, eller når sommer rigtigt er over Danmark, skal haven også bruges. Have er lig med hygge, og ofte er have også lig med pølser på grillen. Inviter jeres venner over til indvielse af den nye have, og byd dem på lækker mad. Opgrader måske pølserne til bøffer, og vis derudover vennerne, hvordan man laver lækre sommerdrinks. I kunne f.eks. tage til ginsmagning inden grillaftenen og få inspiration til, hvilke gins der er lækre, og hvordan man laver nogle lækre drinks med gin.

En have skal være hyggelig for hele familie, og haven skal derfor forbindes med hyggelige stunder og ikke kun med hårdt arbejde og ukrudt.