Velkommen til Vejles nye lokalmedie

Redaktionen arbejder. Fra venstre til højre: Helge Rahbek, Søren Søltoft Holmboe og Rikki Tholstrup Jørgensen.

Den seneste tid har der været heftig aktivitet på Islandsvej 5 i Nørremarken. Nyt kontor, nye ansatte og en helt ny hjemmeside er blevet forberedt til lanceringen af Vejles nye lokalmedie, Vejle24.dk.

Armbevægelserne er store, men ydmygheden ligeså, hos de tre lokale ildsjæle: Søren Søltoft Holmboe, Helge Rahbek og Rikki Tholstrup Jørgensen, som er gået sammen med Kasper Christensen fra Dagens.dk, og har skabt Vejle24.dk.

”Vi er ikke nervøse for at sætte barren højt. Vi satser på at gøre det anderledes og bedre end de eksisterende medier, men naturligvis kommer vi til at begå fejl,” siger Søren Søltoft Holmboe, som er direktør for det nye medie. Han er tidligere centerchef i Bryggen og har derfor en stor berøring med Vejles erhvervsliv. ”Det er en fordel, da mange af vores nyheder kommer til at tage udgangspunkt i de lokale erhvervsdrivende," fortæller Søren, der uddyber: "Vi vil rigtig gerne fokusere på nyheder, der skaber værdi for vejlensere. Vi ved, at vi ikke kan konkurrere på hastighed og volume, så vi skal finde andre parametre at konkurrere med de andre medier på."

Det bliver Helge Rahbek, der som nyansat journalist skal sørge for, at de rigtige historier finder vej til Vejle24.dk: "Jeg skal ud at snakke med en masse interessante mennesker i byen. Ambitionen er, at vi skal være det medie, der fylder ekstra indhold på de lidt flygtige nyheder, der ofte florerer i lokalmedier. Vi satser på gode interviews og portrætter, som folk har lyst til at læse og gerne også dele på sociale medier. Med tiden inkluderer vi måske lidt flere hurtige nyheder, men i starten vil vi gerne vise, at man godt kan lave kvalitetsjournalistik på lokalplan."

Vejle24 kommer også til at satse på at lade ”Byens Stemmer" komme til orde. Målet er at samle et panel af skribenter, der har hver deres mærkesager, men som har det til fælles, at de brænder for Vejle. ”Det bliver ambassadører fra sportsklubber, politiske partier, organisationer, institutioner og andre passionerede vejlensere. Det vigtigste er, at de skriver relevant og vedkommende, således vi som avis kan være stolte over at lægge navn til deres indhold," fortæller Rikki Tholstrup Jørgensen.

På længere sigt er det meningen, at Vejle24.dk skal indgå som en del af Nyheder24, en side, som skal indeholde lokale nyheder og historier fra flere andre større og mindre byer. I første omgang bliver de mange idéer testet af i Vejle af tre erfarne personer med hver deres kompetencer.

Velkommen til.