Visens Skib lægger til i Vejle og Brejning: Gratis koncerter med danske sange

Besøgende kan se frem til at høre perler fra den danske sangskat med havnefronten som kulisse. Foto: VisitVejle

Søstærke musikanter spiller op til dansk sangglæde i Vejle Lystbådehavn og i Brejning Havn.

Også i 2019 drager Visens Skib på sommerturné med en flok musikalske gaster, der giver hele 29 gratis koncerter i forskellige havne i de indre danske farvande. Skibet, der er lastet med danske sange, gæster trofast Vejle Kommune og anløber i år Vejle Lystbådehavn, tirsdag den 9. juli, og Brejning Havn, onsdag den 10. juli. Besætningen på Visens Skib byder begge dage på en gratis blanding af højt humør og vuggende viser kl. 20.

Oprindelig startede Visens Skib som en lille protestaktion mod mediernes mangel på kulturpolitisk ansvar for den gode dansksprogede sangpoesi. Det fastholder skibet med sine viser og sange, men sommertogtet har efterhånden udviklet sig til en folkefest - der har været op mod 750 deltagende publikummer i Vejle - hvor de optrædende indgår hæmningsløst i svingende modspil og samspil med hinanden og ikke mindst med det aktive publikum.

"Folkelige tekster med kraft og indhold i forsvinder fra kulturarrangementer og fra mediernes programflader og erstattes af indholdsløs masseproduceret engelsksproget pop og rock. Hermed forsvinder incitamentet for de mere talentfulde sangskrivere til at bruge vores eget sprog - og det er nu en gang mest autentisk at udtrykke sig på det sprog, man tænker og drømmer på," fortæller skipper Niels Skouby i en pressemeddelelse. Han stiller "Ellinor af Ebeltoft" kvit og frit til rådighed for de vekslende dygtige amatører, semiprofessionelle eller professionelle solister ombord.

Stærk fælles oplevelse

Publikums interesse for at opleve visesangernes koncerter stiger fra år til år, men havnegæsterne kommer ikke kun på grund af de poetiske kvaliteter. De folkelige, danske tekster fremføres med kraft, indhold, engagement og holdning.

"Vi oplever heldigvis, at publikum meget gerne vil være mere med. De er ikke kun passive tilskuere. De kommer for den samlede oplevelse. Vi har ingen illusioner om, at vi formidler stor kunst. Det eneste ganske særlige, som Visens Skib kan, er at skabe en meget stærk fælles oplevelse ud af ingenting i et helt uformelt og ikke kontrolbart ingenmandsland på en åben og ubeskyttet kaj," betoner Niels Skouby.

Mød de muntre visesangere i Vejle Lystbådehavn ved Restaurant Remouladen tirsdag den 9. juli eller ved Brejning Båd Klubs klubhus onsdag den 10. juli. Begge dage kl. 20 - og der er fri entré, for Visens Skib og hendes besætning skal ikke have noget for at sprede dansk sangglæde.

Der kan købes drikkevarer til de to sejlglade sangaftener, og grillen tændes op på havnen, hvis visegæsterne har lyst til at medbringe noget at lægge på den.

Læs mere på Visens Skibs hjemmeside.