Vejles "rullende monster" medvirker i Jacob Ditzel Show

Siden 2006 har Preben Steen Nielsen medvirket i cirka 60 større og mindre film- og TV-produktioner. Han har blandt andet haft statistroller i Thomas Vinterbergs "Submarino" og Ole Bornedals "Fri os fra det onde."

På TV2Play kan man lige nu se Preben Steen Nielsen i en mindre rolle i det nyeste afsnit af "Jacob Ditzels Konfirmation."

For folk der ikke kender ham, er Jacob Ditzel en fiktiv reporter, som de seneste år har lavet underfundig satire på TV2's kanaler og de sociale medier. Det nyeste projekt er en miniserie, "Jacob Ditzels konfirmation," som bliver vist på TV2 Zulu og TV2 Play.

I det nyeste afsnit, som blev lagt op i går aftes, medvirker Vejles egen Preben Steen Nielsen. "Ud ad min øjenkrog, ser jeg det her rullende monster, nærmest satanisk hærværk, komme kørende ind i mit synsfelt," snøvler Jacob Ditzel, før han antaster Preben Steen Nielsen og forsøger at kurere ham for sit handicap.

Det er langt fra første gang at Preben Steen Nielsen medvirker i en TV eller film-produktion, og det er heller ikke første gang at det er et satirisk show. Tidligere har han også haft replikker i Anders Matthesens film Sorte Kugler. De senere år er der dog blevet længere mellem optrædenderne, men "når de skal bruge en kørestol, så ringer de efter mig," forklarer han.

På forhånd kendte Preben Steen Nielsen ikke det store til Jacob Ditzel: "Men jeg synes det er sjovt. Jeg er ikke bleg for at tage pis på mig selv, og det må gerne være provokerende."

Hvordan det går med Jacob Ditzels forsøg på at kurere Preben Steen Nielsen, kan du se på TV2 Play (kræver abonnement).