Vejles nyeste Lotto-millionær vil bruge pengene på at komme til at gå bedre

Pengene skal bl.a. gå til bedre førlighed og en rejse til Tolkiens lande. Foto: Dansk Spil

En af Danmarks nyeste Lotto-millionærer bor i Vejle. De seneste år har ikke været sjove, da han som følge af en blodprop er blevet invalid på flere områder. Derfor har han lagt en plan for, hvordan pengene kan hjælpe ham til at komme til at gå bedre.

En lørdag i september blev en mand i 50’erne fra Vejle Kommune millionær. Manden har spillet Lotto i over 20 år og en lørdag i september blev hans heldige dag. Her vandt han 1.500.000 kr. da hovedgevinsten på seks millioner kroner blev fordelt på fire vindere.

"Det er stadig helt underligt for mig. Og svært at forstå," siger den den heldige vinder tydeligt rørt. Manden er millionær nr. 3535.

Vinderen, som bor alene, kørte onsdagen efter trækningen intetanende ned hos sin forhandler for at få tjekket sin kupon. Og et lille bip fra forhandlerens terminal blev bogstaveligt talt startskuddet til et helt nyt liv for den nyslåede millionær.

Sagen er nemlig, at han de seneste år har kæmpet med efterveerne efter en blodprop, hvilket har invalideret ham på flere områder. Blandt andet går han meget dårligt og må transportere sig selv rundt på en handicapscooter.

"Min krop var slidt i forvejen på grund af et arbejdsliv med hårdt fysisk arbejde. Og efter blodproppen har det været rigtig hårdt og svært at komme tilbage til en nogenlunde tålelig hverdag," lyder det fra vinderen.

Lagde plan for at kunne gå bedre

Manden har således besluttet, at pengene skal gå til at få det bedre i sin krop.

"Jeg satte mig simpelthen ned og lavede en plan for min fremtidige førlighed. Jeg har købt et ophold på Vejlefjord Rehabiliteringscenter, hvor jeg igennem flere uger skal genoptrænes osv. Min drøm er at komme til at gå bedre, og at min ene arm kan bruges lidt mere. Jeg burde jo have mange gode år i mig endnu," lyder det.

Derudover har vinderen en ganske særlig drøm og et klart mål med at blive mere mobil.

"Jeg har af gode grunde ikke været ude at rejse i mange år. Det kunne jeg virkelig godt tænke mig at komme til igen. Jeg har set Ringenes Herre en del gange efterhånden, så jeg kunne virkelig godt tænke mig at komme til New Zealand og flyve ud over landskabet i helikopter. Det må være det smukkeste og vildeste syn," fortæller vinder nr. 3535 og tilføjer, at han vil invitere sin søn med på rejsen.

"Men det ved han ikke endnu," siger han med smil i stemmen.

Den nyslåede millionær har ikke en decideret plan for resten af pengene. Nogle skal gå til pension og så vil han købe en scooter med kabine, så hans transport fremover bliver mere komfortabel. Det fortæller Danske Spil i en pressemeddelelse.