Vejles folkeskoler angrebet af hacker: Tiltvang sig adgang til elevers personlige oplysninger

Folkeskolerne i Vejle blev 18. juni hacket. Foto: Shutterstock

På folkeskoleområdet i Vejle Kommune er der konstateret et sikkerhedsbrud, som indebærer risiko for, at der kan være uretmæssig adgang til elevers data på ElevIntra, MinUddannelse og Google Drev.

Vejle Kommune opdagede uregelmæssigheder på elevsystemet 18. juni, og ved nærmere undersøgelse viste det sig at være et hackerangreb. Det blev straks anmeldt til Datatilsynet og efterforskes af politiet.

Sikkerhedsbruddet skyldes, at en elev på en af Vejle Kommunes folkeskoler har hacket systemet. Det betyder, at eleven har kunnet tilgå andre elevers opgaver, præsentationer og elevmapper.

"Vi har ingen begrundet mistanke om, at oplysningerne er delt eller spredt," siger Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for Uddannelse & Læring. Men der er en teoretisk mulighed for, at oplysninger fra elevIntra kan være delt med andre. Derfor har vi af hensyn til datasikkerheden valgt, at alle elever skal skifte password til UNI-Login, som er det digitale id, som giver adgang til elevsystemet.

"Vi er godt klar over, at det er en gene for eleverne at skulle skifte password her op til sommerferien. For at sikre, at det sker på den mest smidige måde, så har forvaltningen nulstillet alle passwords til UNI-Login i dag."

"Derudover har vi bedt skolernes ledelse om at sikre, at eleverne får deres nye password inden sommerferien. En lærer eller pædagog vil sikre, at det sker som en fælles opgave på klasserne," understreger Ulla Riisbjerg Thomsen i en pressemeddelelse. 

Elever, der går ud af 9. klasse, vil automatisk få lukket deres elevintra.