To vejlensiske restauranter er nomineret til årets danske restaurant

På Facebook skriver MeMu efter nomineringen: "Vi er glade, stolte og takker."

Restaurant MeMu og Treetop Restauranten er begge blevet nomineret til prestigefuld pris af Den Danske Spiseguide

Før Michelin-guiden kom til Danmark, var den ypperste prestige en dansk restaurant kunne opnå, at blive optaget i Den Danske Spiseguide. Den danske guide har eksisteret siden 1978, og selvom den franske Michelin-guide nu er kommet til Danmark, og blandt andet har kastet glans over MeMu, er der stadigvæk opmærksomhed omkring den danske guide. Ikke mindst omkring de årlige priser, som de har uddelt siden 1992.

I år har hele to vejlensiske restauranter mulighed for at blive kåret som årets restaurant. Da de nominerede forleden blev præsenteret, var både MeMu og Treetop nemlig med i feltet.

Noma og Geranium blandt tidligere prisvindere

Prisen som årets restaurant er tidligere gået til top-restauranter som Noma, Geranium, Henne Kirkeby Kro, Era Ora og Søllerød Kro. Hvis enten MeMu eller Treetop løber af med prisen, vil de altså træde i fodsporene på nogle af Kongerigets gastronomiske giganter.

Der kan dog kun være én vinder, og hvis en af de vejlensiske restauranter skal løbe med titlen, kræver det at de slår de øvrige fire nominerede restauranter. Der er tale om Søllerød Kro, Dragsholms Slotskøkken, Restaurant Hesselet fra Nyborg og Restaurant Jordnær fra Gentofte.

Lasse Starup fra MeMu er også blevet nomineret som "årets souchef."

Priserne bliver uddelt ved en gallamiddag i slutningen af oktober.