Vejle Kommunes erhvervsklima har aldrig været bedre

Den nye undersøgelse fra Dansk Industri har skabt jubel i Vejle. Foto: Shutterstock

Vejle tager et gevaldigt spring mod toppen i årets undersøgelse af erhvervsklimaet fra Dansk Industri. Springet frem er på hele 19 pladser, og det betyder, at Vejle Kommune nu placerer sig som den 16. bedste erhvervskommune i landet.

Vejles placering som den 16. bedste erhvervskommune i Danmark er den bedste placering, Vejle har haft i de 10 år, Dansk Industri (DI) har lavet målinger af erhvervsklimaet i landets kommuner.

Når det gælder virksomhedernes overordnede tilfredshed med kommunen alt i alt scorer Vejle en 21. plads. Det er en fremgang på hele 20 pladser. Men også på alle de øvrige 9 parametre, som DI måler på, er der fremgang til Vejle. Kommunens bedste placering er en 8. plads i kategorien "Kommunal sagsbehandling", der handler om, hvor kompetent og hurtigt sagsbehandlingen er i bygge- miljø og sygedagpengesager.

Det er derfor en meget glad borgmester, der kommenterer den nye analyse fra DI.

"Vi har i flere år arbejdet ihærdigt på at blive en af Danmarks førende erhvervskommuner og har taget en lang række initiativer for at kunne give virksomhederne den bedste service. Det er derfor dejligt, at indsatsen nu også giver bonus i DI analysen," siger borgmester Jens Ejner Christensen.

"Ifølge DI-analysen vil 4 ud af 5 anbefale andre virksomheder at etablere sig i kommunen. Det hænger også fint sammen med den analyse, som Epinion har lavet for Vejle Kommune som optakt til vores nye erhvervspolitik, og som omfatter alle typer af virksomheder. Som formand for Trekantområdet er det også glædeligt at kunne konstatere, at vi har hele fire kommuner i Top 20 med Middelfart på en flot 4. plads," understreger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Dækningsafgiften væk

Højdespringeren i DI-analysen er skatter, afgifter og gebyrer. Her er Vejle Kommune rykket fra en 54. plads til en 12. plads. Det skyldes især fjernelsen af dækningsafgiften men også en meget lav kommunal skatteprocent på 23,4 %.

DI-analysen placerer Vejle i top 10 på to områder: Vejle Kommune har et rigtig godt image og tiltrækker både nye virksomheder og flere borgere til kommunen. Virksomhederne er også meget tilfredse med uddannelsesområdet og skolernes samarbejde med virksomhederne. Begge kategorier er rykket henholdsvis 11 og 7 pladser op til en 10. plads.

Også infrastruktur og transport er virksomhederne blevet meget mere tilfredse med. Her er kommunen rykket 15 pladser op til en 24. plads. Men når virksomhederne skal pege på, hvilke områder kommunen bør prioritere, er det især infrastruktur sammen med arbejdskraft.