Vejle forbereder sig allerede på etapestart i Touren: Samler inspiration og erfaringer i Belgien

Der er to år endnu, inden Tour de France starter i Vejle, men forberedelserne er i fuld gang. Foto: Shutterstock

Startskuddet lyder først i 2021, men allerede nu forbereder Vejle sig på at skulle afvikle starten på det ikonsike cykelløb.

Omkring 300.000 besøgende i Grand Départ-området. 2.000 akkrediterede journalister i pressecenteret. Præsentation af 22 cykelhold med 176 ryttere. Afviklingen af en Grand Départ er en stor opgave. Projektfolk fra de fem danske start- og målbyer tager nu til Belgien for at studere afviklingen af den belgiske Tour de France-start.   

I år afvikler Belgien Tour de Frances prestigefyldte Grand Depart, som bliver en hyldest til belgisk cykelhistorie – men som også er en omfattende opgave for de involverede byer. Fra 4.-9. juli vil arrangørerne blive set over skuldrene af en række repræsentanter fra de danske tour-byer, som tager til tourstarten i Belgien for at få inspiration og knowhow til afviklingen af den danske Tour-start i 2021.

”Tour-starten i Danmark og København skal være en gul cykel- og folkefest på tværs af hele landet. Men afviklingen af Grand Départ kræver et skarpt logistisk setup og organisering. Derfor tager vi nu derned for at lære om alle detaljerne, så vi kan gennemføre de tre etaper i Danmark på den bedst tænkelige måde i 2021," siger Alex Pedersen, direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021 I/S

Den danske delegation består af bl.a. projektledere, beredskabsfolk og teknisk personale fra de fem danske tour-byer, det danske toursekretariat og en række organisationer bl.a. Erhvervsministeriet, Wonderful Copenhagen og Sport Event Danmark. Faggruppernes tur har forskellige længde, da de hver især alene deltager i de dele af studieturen, som er relevante for deres opgaver ifm. afviklingen af den danske Tour-start.

Fra Vejle deltager to hold henholdsvis 5.-6. juli og 6.-8. juli.

Program for studieturen:

Deltagerne skal se en lang række forskellige funktioner i fulgt sving, så de kan få idéer til afviklingen i Vejle. Byens udsendte delegation skal bl.a. opleve: 

 4. juli

Aktivitet

13:00-15:00

Besøg til pressecenteret og HQ i Expo Bruxelles, den såkaldte Permanence.

16:00-20:00

Overværelse af holdpræsentationen i Grand Place, Bruxelles.

5. juli

16:00-18:00

Besøg til Grand Départ-området og fanzone i Bruxelles.   

6. juli

08:30-12.00

Besøg til Grand Départ-området, village – afvikling af 1. etage i Bruxelles.

7. juli

20.00:22:00

Deltage i scene-opsætning i Binche

8. juli

09:00-12:15

Besøg til village – afvikling af 3. etage i Binche

9. juli

05:00-07:00

Deltage i scene-opsætning i Nancy.