Ugens bog: Kom så jø!

Arnold Busck i Vejle sætter hver uge fokus på en bog, som de har succes med at sælge. I denne uge er det en lokal bog udgivet af Byhistorisk Selskab.

"Kom så Jø! En Vejledreng fortæller," handler om Jørgen Hansen, der i bogen fortæller om sin opvækst i Østerbo i Vejle i årene fra 1951-1971. Det er en fortælling om begivenheder, forretninger og virksomheder, men først og fremmest mennesker i Vejles østby. Bogen indeholder mange små historier, der tilsammen giver et detaljeret billede af, hvordan det var at vokse op i et socialt boligbyggeri i Vejles østby. Dermed får denne del af byen sin plads i Vejles historie i en periode, hvor der skete mange forandringer.

Fortællingen er især koncentreret om Valløesgade og Østerled i Vejle, der dannede rammen om forfatterens opvækst. Området i Vejles østby med boligforeningen Østerbo er udgangspunktet for bogens historier om børn og voksne, fortalt i øjenhøjde af en dreng og ung mand. Bogen tegner et tidsbillede af  Vejle og især Østerbo og er relevant for alle med interesse i byen.

Bogen kan købes hos Arnold Busck i Bryggen.