Trommespil, dans og afrikansk sang: Publikumsfavorit vender tilbage til løvepark

Navnet Utamaduni kommer fra swahili og betyder "levende kultur". Foto: Givskud Zoo

Lørdag den 29. og søndag den 30. juni 2019 er der garanti for festlig afrikansk stemning i Givskud Zoo, når Utamaduni Dance Troupe optræder med sang, dans og musik. 

Sidste weekend i juni får Givskud Zoo besøg af gruppen Utamaduni Dance Troupe, som allerede flere gange har optrådt i parken. 

"Det er altid dejligt at få besøg at Utamaduni. De skaber en rigtig god stemning med deres engagement og vitalitet.  De skal optræde i vores gorillanlæg, som er bygget på en måde, så man får en fornemmelse af Afrika, når man går der. Og vi regner med, at parkens gæster i netop denne weekend får en oplevelse ud over det sædvanlige med autentisk afrikansk stemning med både sang og dans," siger formidlings- og marketingchef Morten Hechmann Andersen. 

Utamaduni Dance troupe er en gruppe dansere og musikere, som arbejder med traditionel afrikansk kultur, dans og musik. Gruppen har eksisteret siden 1977, hvor den startede med at formidle afrikansk dans og indtryk fra den afrikanske hverdagskultur, især fra Sukumaland i Tanzania. d

Ved det farverige show kan man opleve energisk trommespil, forrygende dans og kraftfuld sang. De optrædende vil være klædt i farverige traditionelle dragter - og alt, både tøj, instrumenter og rekvistter, er hjemmelavet eller hjembragt fra Afrika. 

I Givskud Zoo skal Utamaduni Dance Troupe optræde i parkens gorillaanlæg ved området P2 tre gange om lørdagen og tre gange om søndagen - begge dage er der shows kl. 13.00, 14.00 og 15.00 med en varighed på godt 20 minutter.